Yeni ev arayan herkesi ilgilendiriyor: İnsanlar evlerini ücretsiz depremzedelere kiralamaya başladı! İlanlar, sarı siteyi komple sardı!

Yeni ev arayan herkesi ilgilendiriyor: İnsanlar evlerini ücretsiz depremzedelere kiralamaya başladı! İlanlar, sarı siteyi komple sardı!
Depremden sonra tek yürek olan Türkiye’de ev sahiplerinden de hamle gecikmedi. Bazı ev sahipleri indirimli ev kirası belirlerken; bazı ev sahipleri ise kirayı komple kaldırdı. İşte detaylar…

Büyük deprem felaketinin ardından geçen 6 günde acı haberler kadar, pek çok umut verici haber de duyuldu. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz, Türkiye’nin gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma oldu. Dünyanın pek çok yerinden gelen arama kurtarma ekipleri AFAD koordinasyonluğunda depremden etkilenen 10 ilde görev yapmaya devam ederken; aynı zamanda deprem yaralarını sarmak için başlayan seferberlik de her saat biraz da büyümeye başladı.

Pek çok ünlü isim, Haluk Levent’in yardım kuruluşu olan AHBAP Derneği aracılığıyla elini taşın altına koyarken; MasterChef Türkiye ekibi ise, bölgede depremzedelere yemek pişirmeye başladı. Herkesin kendi uzmanlık alanı doğrultusunda katkı koyduğu deprem sonrasında bir haber de ev sahiplerinden geldi. Sarı site, ilk kez bu denli umut dolu ilanlar ile doldu.

EV SAHİPLERİ YARDIM ZİNCİRİNE KATILDI

Kamu kurum ve kuruluşlarının başlattığı yardım çağrısı ve seferberliğin yanı sıra pek çok dernek de depremzedelerin bugünden sonraki yaşamını planlayarak bilmek adına elini taşın altına koydu. Bireysel yardımlar da çığ gibi büyümeye başladı. Depremde evini kaybedenler için birçok ev sahibi, sarı site olarak bilinen ilan sitesinden ev ilanı yayınladı. Osmaniye’den Ordu’ya Zonguldak’tan İstanbul’a kadar çok sayıda ilanın yer aldığı sitede başlıkta yer alan bir ifade ise umut verdi.

Her geçen gün daha da büyüyen yardım zincirine katılan ev sahipleri, evlerini ‘depremzede mağdurları için ücretsiz olarak verilecektir’ gibi başlıklar ile ilana koydu. Bazı ev sahipleri ise kirada indirim yoluna giderken; zincire dahil olan çoğu emlakçı ise komisyon almayacağına ilişkin ilan verdi.

YENİ EV İÇİN DESTEK VERİLECEĞİ ÖĞRENİLMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak bulunduğu Adıyaman’dan vatandaşlara seslenmişti. Bölgede incelemelerde bulunan Erdoğan, yardım sonrası yapılacak taşınma ve kira desteğinden de bahsetmişti.

Depremzedeler ile Adıyaman’da da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşınma yardımı olarak depremzedelere 15 bin TL destek verileceğini duyurmuştu. Ev sahipleri için 5 bin TL kira desteği planladıklarını bildiren Erdoğan, kiracılar ise bu tutarın 2 bin TL olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.