Depremi Yaşayanlar Anlattı! ‘Deprem Bir Türlü Bitmek Bilmedi’ Dediler!

Depremi Yaşayanlar Anlattı! ‘Deprem Bir Türlü Bitmek Bilmedi’ Dediler!
Depremde etkilenen vatandaşlar o anları anlattı! Hatay’daki evlerinde depreme yakalanan çift o anları anlattı. Depremin biteceğini sanan ikili depremin oldukça uzun sürdüğüne dikkat çektiler. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bir bir vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor. Birçok yaralı İstanbul’a sevk edildi. Kimileri de kendi imkanlarıyla İstanbul’da çeşitli hastaneleri kendi imkanlarıyla gidiyor.

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine kaldırılmış olan depremzedelerin tedavisine devam edilmekte. Depremzedelerin yakınları da kendileri için bekleyişi sürdürüyor.

TEDAVİLER SÜRÜYOR

Deprem anından yaşadıklarını dile getiren 75 yaşında olan Hasan Yücel şu ifadeleri kullandı; Otururken sallamaya başladık. Bizim evin üstü ağaç olduğu için ağaç kırılıp benim ve eşimin üstüne düştü. Kendimiz hareket ettiremedik, tek elim dışarıya çıktı, hanımını çıkardım. Sonra da kendim çıktım. Jandarmalar da geldi. Bizi yoldan alıp Malatya’ya götürdüler. Binlerce insan bulunuyordu orada. Gece yarısına kadar orada kaldık, bi iki gün kadar da Maraş’ta kaldım sonrasında ise Kayseri’de Devlet Hastanesi’ne gelmiş oldu, ifadelerini kullandı.

DEPREM ÇOK UZUN SÜRDÜ

Meydana gelen depreme Hatay’da bulunan evlerinde yakalandıklarını ifade eden 37 yaşında olan İbrahim Bozyel ve eşi Nur Bozyel (27), 2.kattaki evlerinin balkonundan dışarıya atladıklarını ifade etti. Hayatlarını bu şekilde kurtulduğunu söylerken, eşinin tedavisinin sürdüğünü de ekledi. İbrahim Bozyel şu cümlelerle konuşmasına devam etti; Eşimin tedavisi sürüyor ancak hayati riski de var. Çok şükür bize insanlar yardım ettiler. Akrabalarımın birçoğunnu kaybettim. Allah razı olsun çok sayıda yardım bize ulaştı. Tekrardan şehrimize dönmek istiyoruz. Güvenlik güçlerinin de oraya gitmesini arzu ediyoruz. Deprem anından biz sona ereceğini sandık ama deprem hiçbir şekilde sona ermedi. 30-40 saniye bir türlü sonu gelmedi.

5 TANE KIRIĞI VAR

O kadar çok şey yaptık ama deprem bir türlü sona ermedi. Çok uzun sürdü. Öncelik olarak iki çocuğumu attık battaniyenin üstüne, daha sonra da eşim atladı. Molozların üstüne geldi. Şimdi 5 tane kırığı var, akciğerde sönme meydana geldi, ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.