Ailelere 10 bin TL destek verileceğini açıklamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez kira desteğinden bahsetti! İşte şartlar

Ailelere 10 bin TL destek verileceğini açıklamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez kira desteğinden bahsetti! İşte şartlar
Deprem bölgesindeki ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez Adıyaman’dan konuştu. Depremzedelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde kira desteği vardı. İşte detaylar…

Türkiye’nin en ağır bilançolu depremlerinden biri olarak tarihe geçen ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş depreminde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken; bir yandan depremzedelerin yaşamını kolaylaştıracak adımlar atılmaya başlandı. Bu noktada pek çok hazırlık içerisinde olan kamu kurum ve kuruluşlarından açıklamalar arka arkaya gelmeye devam ederken; son açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

Bir süredir afet bölgesinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Adıyaman’ı ziyaret etti. Depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakınlarını kaybeden vatandaşlara ise, baş sağlığı diledi. Ziyaretinin ardından çadırkenti de gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadırkentin önünden konuştu. Depremin acı bilançosundan bahsettikten sonra, depremzedelere ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce her aileye 10 bin TL destek verileceğini bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez verilecek olan kira desteğinden bahsetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADIYAMAN’DAN KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret ettiği Adıyaman çadırkent önünden depremin acı bilançosundan bahsetti. Vefat sayısının 18 bin 991’e ulaştığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralı sayısının ise 75 bin 523 olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgelerine ilişkin açıklamalarında ise şu ifadeler yer aldı:

“Yaşadığımız acıyı tarif etmekte kelimelerin kifayetsiz kaldığını biliyorum. 10 ilimizde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Kurtarılanlar ise 75 bin 523'e ulaştı. 76 binin üzerinde vatandaşımız talepleri üzerine ülkemizin diğer illerine gönderildi. Adıyaman'da 1944 binada 3 bin 225 vatandaşımız vefat etti. Bu tür afetlerde vefat edenlerin makamı şehadettir, şehitliktir. İnşallah bu binaların hepsini 1 yıl içinde yetiştirmekte kararımız var. Gerekli talimatları verdik.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 1 YILLIK KİRA AÇIKLAMASI GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde depremzedelere verilecek olan destek de vardı. Bugün bölgedeki ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dileyen vatandaşların otellerde kalabileceği gibi dileyen vatandaşların ise istedikleri bölgelerde 1 yıllık kira yardımından yararlanabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamalarında ise şu ifadeleri kullandı:

“Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız. İster Adıyaman'da ister farklı illerde 1 yıl itibariyle benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada biz buradaki konutları inşa etmiş olacağız. Gençlerimizin yardım için nasıl çırpındığına şahidiz. Artçı sarsıntılara ve evine girememesine rağmen milletimizin de metanetine şahidiz. Allah milletimden razı olsun. Bu millet belaları ve felaketleri çok yaşadı. Şimdiden hazırlıklara başladık. Rezerv alanlarının tespit edilerek süratle inşaatların başlatılmasını enkazların kaldırılması talimatını verdik. Tabii değişik yerlerden otellerde iskan talepleri var. Vatandaşlarımız yerleşmek isterse kendilerini iskan edebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.