Enerji kesintileri ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuştu! Jeneratörler, 1500 saha için devreye alındı! BOTAŞ’tan da haber var

Enerji kesintileri ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuştu! Jeneratörler, 1500 saha için devreye alındı! BOTAŞ’tan da haber var
Tam 10 ilde etki gösteren depremin ardından yaşanan enerji kesintileri, depremzedelere zor anlar yaşatmaya başladı. Kamuoyunu enerji kesintilerine karşı bilgilendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan açıklama geldi.

Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Hatay ve Diyarbakır ilini etkisi altına alan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, bölgedeki çadır alanlarına geçen depremzedeler, enerji kesintileri ile karşı karşıya kalmaya başladı. Bazı bölgelerde depremin meydana getirdiği arızaların tamiratı; bazı bölgelerde ise tedbir amaçlı olarak kesilen elektrik, doğalgaz ve su akışına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuştu.

Deprem bölgesinde olan vatandaşlar için yapılan son açıklamada; “BOTAŞ ham petrol akışı tedbiren durdurulmuştur. Gaziantep Nurdağı ve Islahiye ilçelerinin doğal gaz girişi istasyonlarından tedbir amaçlı gaz akışı kesilmiştir. 27 merkeze elektrik verilememektedir” ifadeleri yer almıştı. Bu açıklamaların ardından yapılan çalışmaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay anlattı. Oktay, aynı zamanda bölgelerin enerji il buluşacağı tarihe de işaret etti.

1500 JENERATÖR SAHAYA VERİLDİ

Dün gerçekleştirdiği açıklamada elektrik ve haberleşmeye için bilgilendirme gerçekleştiren Fuat Oktay, 3 trafonun bakımının tamamlandığını duyurdu. Aynı zamanda haberleşme sorununun da çözülmekte olduğunu bildiren Fuat Oktay, şöyle konuştu:

“3 trafonun bakımı tamamlandı. Artık elektriği rahat verebilecek haldeyiz. Enkaz ve yıkım olan yerlerde vermeme konusunda hassasiyet gösterilmekte. Haberleşmede, baz istasyonları kullanılması olayı hem de 3 trafodan kaynaklı bölgelerde jeneratör gerekiyordu. 1500 civarında sahaya ulaşmış durumda. Haberleşme sorununu tamamen çözmüş olacağız yarın itibarıyla.”

200 TANKER SAHAYA ULAŞTI

Fuat Oktay’ın açıklamalarının devamında ise doğalgaz ve akaryakıt mevzusu vardı. Yola çıkan 651 tankerin 200’ünün sahaya ulaştığını bildiren Fuat Oktay, yapılan tüm çalışmalara ilişkin ise şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“BOTAŞ çalışmaları bitirdikten sonra doğalgaz verilecek alanlar kontrol edilerek, perşembe günü tüm afet bölgesinde doğalgazı veriyor olacağız. 651 tanker yollardaydı, 200'ü ulaşmış durumda. İlave 650 seyyar tanker de bölgeye ulaştı, ulaşıyor. Akaryakıt sorunu da yaşamıyor olacağız. 10 ilimizde 4 ilimizde rahatlamış durumdayız. Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adana'da rahatlamış durumdayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.