Artık Sesli Mesajlar Metne Dönüşecek! Whatsapp Yeni Özelliği Üzerinde Çalışıyor!

Artık Sesli Mesajlar Metne Dönüşecek! Whatsapp Yeni Özelliği Üzerinde Çalışıyor!
Mesajlaşma platformu WhatsApp’tan yeni bir adım! Artık sesli mesajlar metne dönüştürme özelliği olacak. Yeni uygulamanın ne zaman hayata geçeceği ise henüz bilinmiyor! İşte detaylar…

Oldukça yaygın olarak kullanılan mesajlaşma platformlardan biri olan WhatsApp, değişikliğe gidiyor. Sesli mesaj özelliği sayesinde oldukça büyük bir kolaylık sağlayan platform, bu özelliği için yeni bir adım atmaya karar verdi!

WhatsApp’ın beta sürümünde, sesli mesajlar artık metne çevrilebilecek! Bu uygulama için gerekli çalışmaların sürdüğü açıklandı. Kullanıcı deneyimine ne zaman sunulacağı merak edilenler arasında oldu.

WHATSAPP’TAN YENİLİK

Günlük hayatta WhatsApp’ta sesli mesaj özelliği oldukça yoğun bir şekilde kullanılmakta. Oldukça kolaylaştırıcı olan bu özellik sayesinde iletişim de rahat bir şekilde sağlanmış oluyor. Ancak gelen duyumlara göre WhatsApp bu özelliği için farklı bir özellik getirmenin adımlarını atıyor. Beta sürümündeki kullanıcılar için sesli mesajları metne dönüştürme özelliği yolda.

GEÇMİŞ YILLARDA DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Donanımhaber’de çıkan bir habere göre, WhatsApp’ın sesli mesajları yazıya çevirmek özelliği ilk defa 2022 yılının sonbaharında düşünülmüştü. Fakat bu yeni özellik o zaman hayata geçemedi. Bilinmeyen nedenlerden dolayı kesintiye uğrayan çalışmalar, bu özelliğin gelişmemesinde etkili oldu.

Son gelen bilgiler ışığında ise bu özellik geliştiriciler tarafından test aşamasında olduğunu söylemekte. Bu yeni özelliğin tam olarak ne zaman geniş bir kullanıcı kitlesine açık olacağı ise henüz net bir şekilde belli değil. Muamma olmaya devam ediyor.

NET TARİH YOK

Yenilik, uygulamanın 23.3.0.73 numarasındaki beta sürümünde keşfi yapıldı. Bu sürümde bir sesli mesajın yazılı bir metne çevrilememesi durumunda görünecek olan bir bilgi kutusu keşfi yapıldı. Bu kutuda ise gösterilen sebepler arasında konuşmanın tam olarak tanınamaması ve çeviri dilinin sistemdeki dille eşleşmiş olmaması gibi nedenler yer almakta.

WABetaInfo uzmanları ise, sesli olan mesajların metne çevrilecek olması işleminin sadece cihazda meydana geldiğini ve muhataplar haricinde kimsenin bu bilgilere ulaşamayacağını da açıkladı.

WhatsApp’ın bu uygulamayı tam olarak ne zaman piyasaya çıkaracağı henüz net bir şekilde bilinmemektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.