Arama Motoru Google’dan Güvenlik İçin Değişiklik! Artık Müstehcen Görüntüler Bulanıklaştırılacak!

Arama Motoru Google’dan Güvenlik İçin Değişiklik! Artık Müstehcen Görüntüler Bulanıklaştırılacak!
Dünyaca ünlü arama motoru Google’dan yenilik! Google güvenlik için yeni adımlarda bulundu. Artık Google, müstehcen fotoğrafları varsayılan ayar olarak bulanıklaştırma yapacağını açıkladı! İşte detaylar...

Tele1’de yer alan bir habere göre, artık Google interneti daha güvenli bir hale getirmek için gerekli çalışmalarda bulunacak. Google, paylaşmış olduğu ekran fotoğraflarına göre, bulanıklaştırma ayarı kullanılarak müstehcen olan görüntüler maskeleme yapılacak.

Google, yeni kararını görüntüler üzerinde deneyecek. Uygun olmayan görüntüler için maskeleme işlemi yapılacak. Fakat sadece görüntüler için yapılacak, metin yada bağlantılar için maskeleme yapılması söz konusu olmayacak.

GOOGLE’DAN YENİ KARAR

Google yeni kararını hayata geçirmeye çalışıyor. Fitre ayarı hem görsel hem metin hem de bağlantıyı kapsayacak olup gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu arada Google, Chrome ve Android’de bulunan yerleşik şifre yönetişine de başka bir katman ekleyeceğini açıkladı.

Şirket, bir kullanıcıdan desteklenen bir bilgisayar olduğu zaman, kayıtlı olan bir şifreyi bir forma doldurmadan önce biyometrik kimlik için doğrulama isteme seçeneğine sahip olacağını ifade ediyor.

GÜVENLİK İÇİN ADIMLAR

Google, kullanıcıların bu özelliği, önce ana şifrelerini girmek zorunda olmadan şifre yöneticisine kaydettikleri ‘şifreleri güvenli bir şekilde ortaya koymak, düzenlemek yada kopyalamak’ içinde kullanımda olacağını açıkladı.

Google şirketi, İOS için Google uygulamasında da gizlilik için gereken korumalarını desteklediğini açıkladı. Bunun yanı sıra Face ID’yi de kullanarak uygulamanın güvenliğinin sağlanacağı da açıklandı.

Arama motoru devi olan Google, kullanışı deneyimini daha güvenli bir duruma getirmek için gereken çalışmalarına hız kazandırdı. Arama sonuçlarında artık açık seçik olan fotoğraflar görmek zor bir durum olacak. Çünkü, platform artık bu fotoğrafları bulanıklaştırma yaparak sunmaya devam edeceğini açıkladı.

KULLANICI DENEYİMİ MERAK EDİLİYOR

Google şirketinin yeni kararı ne zaman hayata tam anlamıyla geçeceği şuan için bilinmiyor. Yeni uygulamadan sonra müşterilerin yani kullanıcıların ne yönde tepki vereceği ise merak edilenler arasında oldu. Yapılan açıklamaya göre hız kazanan çalışmaların en kısa sürede uygulamada olması beklentiler arasında oldu. Kullanıcıların yorumları ise merak edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.