Google Akıllı Mobil Cihazlar İçin Deprem Uyarı Sistemi Geliştirdi! Bu Uyarı Sistemi Nasıl Aktif Edilir?

Google Akıllı Mobil Cihazlar İçin Deprem Uyarı Sistemi Geliştirdi! Bu Uyarı Sistemi Nasıl Aktif Edilir?
Yaşanılan depremler sonrasında mobil cihazlar nasıl aktif edilir? Kullanılan mobil cihazlar deprem öncesinde uyarı verebilir mi? Siz de akıllı mobil cihazlarınızı bu değişiklik ile deprem öncesinde uyarı verecek özelliğe getirin! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok önlem ve tedbir için araştırmalar başladı. Akıllı telefonların depremden önce nasıl uyarı verecek özelliği getirileceği de merak edilmekte.

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ

Deprem uyarı sisteminin nasıl aktif edileceği birçok vatandaş tarafından merak edilmekte. Ülkemizin deprem ülkesi olması nedeniyle, depremden önce alınacak önlemler hayati bir öneme sahip olmakta. Bundan dolayı oldukça sık kullanılan telefonların nasıl depremden önce uyarı verecek özelliğe getirilecek olması da oldukça merak edilen konular arasında oldu.

Google dünya genelindeki ölçeği sayesinde Android Deprem Uyarı Sistemi’ni geliştirdi. Bu uygulama sayesinde depremleri algılayıp Android kullanıcılarına gerekli uyarıyı gönderen ücretsiz ve katma değerli olan bir hizmet kullanıma açıldı. Bu sistemle ivmeölçer olan Android telefonlar prize takılı durumdayken ve tamamen hareketsiz konumdayken mini bir sismometreye dönüşerek depremi algılayabilecek ve kullanıcılarına önceden uyarı sağlayacak.

DEPREM ÖNCESİNDE UYARI

Akıllı mobil cihazlar, bulunmuş olduğu konum ve yakın çevresinde 4.5 ve üstünde ki şiddetli depremler meydana geldiğinde uyarı gönderme özelliği olacak. Sadece Android cihazlarda kullanılmakta olan bu özellik, Android araçların mini bir sismometreler durumuna gelerek dünyanın en büyük mobil deprem algılama ağını meydana getirmesiyle kullanıcılarına depremi saniyeler öncesinde haber verme özelliği olacak.

Sistem, sarsıntı meydana geldiğinde güvenli bir nokta aramanıza yardımcı olmak adına kullanıcıyı uyaracak. Sarsıntı sonra erdiğinde ise bir sonraki adımda neler yapılması gerektiğine dair ihtiyaç olan ipuçları da verecek.

ACİL DURUM UYARISI AÇMA

  • Uyarıları alabilmek adına kablosuz bağlantı yada veri bağlantınız açık olsun
  • Mobil cihazınızın Ayarlar kısmından Güvenlik ve acil durum ardından Deprem uyarılarına tıklayın.
  • Güvenlik ve acil durum seçeneğini göremezseniz, konumdan sonra gelişmiş ardından deprem uyarılarına tıklayın.
  • Deprem uyarılarını yoksa, büyüteçten arama yapın.
  • Deprem uyarılarını açın yada kapatın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.