Disney’den Sevenlerini Üzen Haber! Şirket 7 Bin Personeli İle Yolları Ayırıyor!

Disney’den Sevenlerini Üzen Haber! Şirket 7 Bin Personeli İle Yolları Ayırıyor!
ABD’li en büyük eğlence şirketlerinden biri olan Walt Disney, üzücü haberi duyurdu! Şirket 7 bin çalışanıyla vedalaşmaya hazırlanıyor! Şirket CEO’sundan açıklama! İşte detaylar...

Oldukça ilgiyle takip edilen Amerika eğlence endüstrisinin en büyük şirketlerinden biri olan Walt Disney, çalışanlarıyla yolları ayıracağını duyurdu. Pek çok şirketin işten çıkarma haberine Disney de dahil oldu.

Walt Disney, toplam da 7 bin çalışanı ile yolları ayıracak. Şirket, işten çıkarma yapacağını duyurdu. Daha önceden de birçok ABD’li şirketten işten çıkarma haberleri gündeme gelmişti. Disney şirketi de işten çıkarma kervanına katılmış oldu.

CEO AÇIKLAMA YAPTI

Disney Üst Yöneticisi (CEO) Bob Iger, konuya dair açıklama yaptı. Şirket CEO’u Ekim-Aralık 2022 zaman dilimine ait olan bilançosuna dair yapmış olduğu açıklamada, işten çıkarmaya gitmeye yönelik bir karar almanın kolay olmadığını söylerken, karşı karşıya oldukları zorlukları da ele almak için gerekli bir durum olduğunu ifade etti.

Şirket CEoO’su Iger, bundan dolayı şirkette çalışmakta olan 7 bin personeller yolların ayrılacağını ifade etti. Ortalama olarak da 5.5 milyar dolarlık bir maliyet tasarrufu elde edileceğini de açıkladı.

YENİDEN YAPILANDIRILMAYA GİDİLİYOR

Şirkette kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırma yapılacağına ifade eden Iger, yeniden yapılanmanın şirketin operasyonlar için d aha uygun maliyetli ve koordineli bir yaklaşım kazandıracağını sözlerine ekledi.

Iger, Disney’in film, televizyon ve internet yayınlarını içine alan eğlence, spor ve Disney parkları, deneyimleri ile ürünlerini içiren 3 bölümde yeniden bir yapılanma olacağını da açıklamasına ekledi.

İŞTEN ÇIKARMALAR SÜRECEK

Öte yandan ise ABD’li e-ticaret şirketi olan eBay da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı açıklamada, 500 personeli ile yolları ayırmayı düşündüğü paylaştı.

Geçtiğimiz zamanlar da pek çok ABD’li şirket birçok çalışanı ile yollarını ayırmıştı. Kimisi işten çıkarmaları gerçekleştirirken kimisi de işten çıkarma yapacağının bilgisine paylaşmaktadır.

Son olarak Disney de 7 bin kadar çalışanı ile yolları ayıracağını açıkladı. Şirketin yeniden yapılandırmaya gideceğini ve bundan dolayı da işten çıkarmaların olacağı açıklanan bilgiler arasında oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.