Gaziantep’te Mehmetçik İlçelerdeki Depremzedeler İçin Yardım Götürdü! Askeri Helikopterlerle 15 Köye Yardım!

Tüm ülkeyi yasa boğan depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Şimdi de Mehmetçik bölge halkı için kolları sıvadı. Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki depremden etkilenenler için yardım eli uzatıldı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve civar pek çok ili de etkisi altına alan depremden sonra yardımlar sürüyor. Şimdi de Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı bölge halkı için seferber oldu!

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı personeli, Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde köylerdeki depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmek için harekete geçti. Mehmetçik şimdi de bölge halkına destek olmak için yardım etti.

MEHMETÇİK YARDIM ELİNİ UZATTI!

Tüm ülke dört gündür, meydana gelen depremin acısını yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli olan 2 şiddetli deprem, büyük bir hasara ve binlerce can kaybına neden olurken, şimdi de bölge halkına destek olmak adına yardım faaliyetleri sürüyor.

Geniş bir etki alanı olan deprem, 10 ili de etkisi altına alarak, oldukça büyük bir yıkıma sebebiyet verdi. Şimdi ise arama ve kurtarma ekiplerinin çabaları ile vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor. Çalışmalarda 80.saate yaklaşılırken, tüm umutlar ve çalışmalar ekipler için seferber edildi.

ASKERİ HELİKOPTERLER KULLANILDI

Devletin bütün kurum ve kuruluşları bölge için ellerinden geleni yapıyor. Aynı şekilde sivil hem yurt içi hem de yurt dışından pek çok kampanya ve destekler sürüyor. Ülkemizde Mehmetçik de bölge için seferber oldu.

Kahraman Mehmetçik, vatandaşların yanından olmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı murat Kurum’un organize ettiği Gaziantep’teki deprem çalışmaları gereğince, AFAD tarafından organize edilen yardım için kullanılacak olan malzemeler, dağlık alanlarında bulunan köylere askeri helikopterler kullanılarak yollandı.

15 DAĞ KÖYÜNE YARDIM

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nın takip ve kontrolündeki yardımlar, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda toplandı. Sonra, askeri personel tarafından askeri helikopterlere taşınmış oldu.

Daha sonrasında ise havalanan 5 helikopter, 17 sortide İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin 15 dağ köyüne iniş yapmış oldular. 7.2 ton su, gıda kolisi, 87 çadır, 2 bin 400 bebek bezi ve 700 battaniye bölgeye ulaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.