Bir Cisim Yaklaşıyor! Asteroid İçin Tarih Verildi: 2029!

Bir Cisim Yaklaşıyor! Asteroid İçin Tarih Verildi: 2029!
NASA, dünyaya yaklaşmakta olan “Apophis” asteroidi için tarih verdi! Uzay ajansının araştırmalarına göre Apaphis asteroidi, 2029 yılında dünyanın çok yakınından geçecek! İşte detaylar...

Teknoloji devrimin gerçekleşmesiyle beraber dünyadaki uzay araştırmaları da hız kazanmaya devam ediyor. Bu araştırmalarla ilgili olarak ise başı çeken bir kuruluş var: NASA! Amerikan Ulusal Uzay Ajansı’nın araştırmalarına göre dünyaya bir cisim yaklaşıyor. “Apophis” adı verilen asteroidin dünyaya yakınlaşma tarihi açıklandı: 2029

NASA, “Apophis” için tarih verdi

NASA tarafından geçtiğimiz günlerde saatte 50 bin kilometre hızla hareket eden bir asteroid keşfedildi. Apophis adı verilen asteroid daha önce eşi görülmemiş bir şekilde dünyanın yakınından geçecek. Apophis asteroidi için NASA’nın verdiği tarih ise 2029 yılı. Bu tarihin ortaya çıkmasından sonra bilim insanları ve uzay araştırmacıları ikiye ayrıldı. Kimileri bu asteroidin bir infial yaratmayacağını iddia ederken, kimileri bunun dünyayı tehdit edebileceği endişesini taşıyor.

Peki, 2029 yılında ne olacak?

Asteroid için 2029 yılına işaret edilmesinin ardından, gözler yaşanabilecek muhtemel durumlara çevrildi. Bilim insanları çok fazla ihtimal sunarken, genel görüş bunun dünyada herhangi bir olumsuzluğa yol açmayacağı yönünde oldu. Asteroidin 2029 yılında dünyanın 30 bin kilometre yakınından geçmesi bekleniyor.

Asteroidin çapı tam 340 metre

NASA tarafından geçtiğimiz yıllarda keşfedilen asteroidin 340 metre çapa sahip olduğu kaydedildi. Dünyaya yaklaştığı yıllarda, gezegenin manyetik alanından etkilenip hızını artırabileceği ihtimali taşıyabilen asteroid, daha yüksek hıza ulaştığı noktada dünyaya zarar verebilecek niteliğe sahip olabilir.

Apophis, tıpkı yıldızlar kadar parlak bir şekilde görülecek!

Asteroidin gezegenimize yaklaşmaya başlayacağı tarihte, onu yıldızlar kadar parlak bir şekilde göreceğiz! Asteroidin henüz hangi lokasyona daha yakın olabileceği ve nerelerden gözlenebileceği kesin değil. Bu asteroid, NASA için büyük bir fırsat niteliğinde olacak. Asteroid araştırmaları, bu kadar yakından gözlemlenebilecek bir örnekle hız kazanmaya başlayacak. Apophis, keşfedebilecek diğer asteroidlerle karşılaştırma, asteroidleri daha yakından tanıma ve algılamaya yardımcı olabilecek bir yakınlığa sahip olacak.

Tarih yaklaştıkça, NASA’dan daha net bilgiler gelmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.