Gaziantep’te ibretlik 10 apartman! Özel haberler ve detaylar!

Gaziantep’te ibretlik 10 apartman! Özel haberler ve detaylar!
KAHRAMANMARAŞ'IN PAZARCIK İLÇESİNDE MEYDANA GELEN İKİ BÜYÜK DEPREM VE SONRASINDA GERÇEKLEŞEN ARTÇI DEPREMLERİN HASARI GÜN GEÇTİKÇE ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI.

Maraş'ta gerçekleşen depremden en başta etkilenen şehirlerden birisi olan Gaziantep'te binaların büyük hasar aldığı kaydedildi. Gaziantep merkezinde yıkılan Polat ,Görgeler , Bahar ve Emre  apartmanlarında yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkan tabloda binaların yapımı sırasında kolonların yeterince güçlendirilmediği ve bazı kolonların kesildiği anlaşıldı. Ortaya çıkan tablodan herkesin ders çıkarması gerektiğini savunan uzmanlar vatandaşlardan ise hasarlı yapılardan uzak durmalarını istedi.

GAZİANTEP'TE ÖLÜ SAYISI 200'E DOĞRU


Pazar gecesi gerçekleşen büyük felaketin bilançosu günden güne artmaya devam ediyor. Depremden büyük oranda etkilenen Gaziantep'te ise ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Yapılan incelemeler sonucunda Gaziantep genelinde ölü sayısının 2000'e dayandığı söylenirken bu ölülerin çoğunun İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunduğu belirtildi.

ARTÇI DEPREMLER 1500'Ü GEÇTİ


Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra gerçekleşen artçı depremlerin sayısının 1500'ü geçti. Artçı depremlerin devam edeceği belirtilirken vatandaşların ise evlerine girmemeleri konusunda uyarılar yapıldı.

GAZİANTEP'TE EKMEK SIKINTISI HAT SAFHADA


Gaziantep'teki fırınların büyük bir kısmının doğalgazlı olması nedeniyle ekmek üretilemediğini belirten Gaziantep Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmet Özcan, odun ateşi ile çalışan fırınların açık olduğunu ama bu fırınların Gaziantep'in ekmek sorununa yetişemediğini söyledi. Ancak Gaziantep'e doğalgazın verilmesi durumunda fırınların çalışabileceğini söyledi.

ŞAMİL TAYYAR KAN AĞLIYOR


Gaziantep/İslahiye doğumlu olan AK Parti Eski Milletvekili ve şuanda AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar başta doğduğu ilçe ve şehrin yıkılmasının acısını yaşıyor. Depremden hemen sonra bölgeye giden Tayyar depremzedelere yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.

NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI KAVAK'IN KARDEŞ ACISI


Gaziantep Nurdağı İlçe Başkanı Ökkeş Kavak yaşanan felaket sonucu kardeşleri Osman ve Mehmet Kavak'ı kaybetti.


GAZİANTEPLİLER ANTALYA'YA UÇUYOR


Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden sonra Antalya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Menderes Türel'in organize ettiği yardım kampanyası sonucunda Antalya'ya giden Gaziantepli depremzedeler havalimanında Menderes Türel ve ekibi tarafından karşılandı. Antalya havalimanında karşılanan 322 depremzede belirlenen otellere yerleştirildi.


GAZİANTEP HAVAALANINDA 5 BİN KİŞİ BİLET BEKLİYOR


Bazı seyahat firmalarının ücretsiz bilet vereceklerini açıklamasından sonra havaalanına akın eden vatandaşlar ücretsiz bilet için sıra bekliyorlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.