Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden tahliye uçuşlarına başladı! Tüm uçuşlar ücretsiz yapılacak! Açıklama az önce geldi

Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden tahliye uçuşlarına başladı! Tüm uçuşlar ücretsiz yapılacak! Açıklama az önce geldi
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’den deprem bölgesinden gerçekleşecek olan uçuşlara ilişkin açıklama geldi. Uçuşların başladığını duyuran Üstün, aynı zamanda bölgeden ayrılan kişi sayısını da bildirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden etkilenen 10 ilde yaşanan facianın ardından tüm Türkiye, tek bir yürek oldu. Bu kapsamda Türkiye’nin prestijli havayolu taşımacılık şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları’ndan destek gecikmedi. Bölge tahliyesi için gönüllü olan Türk Hava Yolları’ndan açıklamayı yapan ise Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün oldu.

Gerçekleşen depremin ardından; hem soğuk kış gününde vatandaşların bölgede kalmaması için hem de enkazın olduğu bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını rahatlatabilmek adına bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşları taşımak için gönüllü olan Türk Hava Yolları harekete geçti. Dün itibariyle ücretsiz olarak başlayan uçuşlara ilişkin bilgi veren Yahya Üstün, dünün ve bugünün yolcu sayısını açıkladı.

TAHLİYE UÇUŞLARI BAŞLADI

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün dün Twitter’dan açıkladığı; “ Deprem bölgesi dönüş seferleri ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır” bilgisinin ardından bir bilgi de bugün geldi. Dün 19 bin 50 kişinin bölgeden taşındığını duyuran Üstün, bugün taşıma hedefinin 30 bin olduğunu belirtti. Üstün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dün 19 bin 50 kişiyi taşıdık. Bugün ise 30 bin kişiyi tahliye etmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bugün uçuşlarının gerçekleşeceğini bilerek sükunetle meydanlarımızda sıralarını beklemeleridir.”

SEFERLER ÜCRETSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Öte yandan Türk Hava Yolları, ilk günden itibaren bölgeye taşıdığı insani yardım malzemeleri ve AFAD gönüllülerinden geriye dönecek olan uçakların boş gelmemesi için yolcu taşıma teklifinde bulunmuştu. İlk olarak vergiler dahil 100 TL olarak sabitlenen uçak biletinde ücret dün akşam kalktı. Ardından diğer hava yolu şirketlerinden de hamleler geldi.

Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Maraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı tek yön uçuşları ücretsiz bir şekilde gerçekleştirecek olan Türk Hava Yolları’nın ardından Pegasus da uçuşları tek yön olmak üzere ücretsiz hale getirdi. Bu uçuşlar 13 Şubat’a kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.