Deprem bölgesine koşa koşa gelmişti! Oğuzhan Uğur, canlı yayına bağlandı; adeta isyan etti: “Kameraların döndüğü ve dönmediği yerler var…”

Deprem bölgesine koşa koşa gelmişti! Oğuzhan Uğur, canlı yayına bağlandı; adeta isyan etti: “Kameraların döndüğü ve dönmediği yerler var…”
Türkiye’de büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş depremi sonrasında deprem bölgesine giden ünlü isimlerden biri olan Oğuzhan Uğur, Cüneyt Özdemir’e bağlanarak bölge hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremi arka arkaya atlatmak zorunda kalan Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tarifi imkansız bir yıkım gerçekleştirdi. İlk 48 saati bu sabah saatleri itibariyle ardında bırakmış olan bölgede depremden tam 10 il etkilendi. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da toplamda 13,5 milyon kişiyi etkileyen deprem, herkesin yüreğini yakarken; ünlü isimleri de harekete geçirdi.

Geçtiğimiz yıllarda kurduğu AHBAP isimli yardım kuruluşu ile bölgeye ilk intikal eden isimlerden biri de ünlü şarkıcı Haluk Levent oldu. Aynı şekilde deprem haberini alır almaz bölgeye geçen YouTuber Oğuzhan Uğur, Hatay’dan gelişmeleri anlık bir şekilde bildirmişti. Geçtiğimiz gün Cüneyt Özdemir’in yayınına katılan Oğuzhan Uğur, 16 adet iş makinesi bulduklarının bilgisini verdi. “39 yaşında Allah'a yalvardım, keşke Superman olsam da birilerini uçarak, kaçarak kurtarsaydım” diyerek herkesi duygulandıran Oğuzhan Uğur, sitemde de bulundu.

“KAMERALARIN DÖNDÜĞÜ VE DÖNMEDİĞİ YERLER VAR”

Deprem bölgelerinde koordinasyonsuzluk olduğunu öne süren Oğuzhan Uğur, Cüneyt Özdemir’e; “Burada kaos var, insan çok fazla ama gönüllülerin malzemeleri yok. El feneri yok, çıplak ellerle insan çıkarmaya çalışıyorlar. Hava kararınca telefon ışıkları kullanılıyor ama şarj bitiyor, telefonlar çekmiyor. Yardımlar dağıtılamıyor çünkü koordine olunamıyor. Bu sınava hazırlanamamış, tabii ki devlet yetkileri burada fakat koordine edilemiyor” şeklinde açıklamalar yaptı. Konuşurken zorlandığı sesinden anlaşılan Oğuzhan Uğur’un açıklamalarının devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Su yok Cüneyt abi. Malzeme var vinç yok, koordinasyonda sıkıntı var. Siyaset yapmıyoruz ama... Uğranmamış binalar yanından geçip gidiyoruz. Haluk Levent'in arabasında suya saldırdı insanlar yağma gibi değil ihtiyaç moloz kaldırıyorlar su yok! Açık söylemek zorundayım kameraların döndüğü ve dönmediği yerler var, kimsenin birbirinden haberi yok. Yetkililer gönüllüleri yönlendiremiyor. Bakanlarımızla karşılaştım, tırın dışında 15 kişi biz ne yapalım diye soruyorlar, bize soruyorlar.”

“BEN YOUTUBERİM ABİ BANA SORUYORLAR”

Bölgede gördüklerine ilişkin açıklamalarını sürdüren Oğuzhan Uğur, “Bu konu unutulacak bir konu değil. İnsanlar donarak öldü. Çok zor konuşuyorum, enkaz altında boğularak öldüler. 99 depremi için ‘en azından’ diyecek konuma geldik. En azından yazdı diyorum. Çok soğuk... Koordinasyonun gelişmesi gerekiyor, bu kadar saat üzerine faydası olur mu bilemiyorum. Kötü bir manzara ve yıkım var” ifadelerini kullandı. Ardından gördüğünü söylediği koordinasyonsuzluğa sitem eden Oğuzhan Uğur, şöyle konuştu:

“Ben Youtuberim abi ben neden kamyon tır buluyorum, çok zoruma gidiyor tabii ki buradayız ama neden biz buradayız? Bir plan yok mu? Ukrayna bunun yanında solda sıfır kalır. Allah, kitap deyip insanları illüzyona uğratacaklarını gerçekleri söylesinler... Bazı birimlerin başındaki insanlar sanırım orada olmamalılar, daha da bir şey demek istemiyorum başımı belaya sokmak istemiyorum, Bugün AFAD'ın ulaşıyoruz demesine inanamıyorum ama girilmemiş mahalleler var. 15 çocuk bana soruyor ne yapacağız diye ben Youtuberim abi bana soruyorlar, ben yine de benim gördüklerim bunlar diyeyim de net başlık koymayayım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.