Banka ve Kredi Borçları İçin Adım Atıldı! Bölge Halkının Borçları İçin Süre Uzatılacak!

Banka ve Kredi Borçları İçin Adım Atıldı! Bölge Halkının Borçları İçin Süre Uzatılacak!
BDDK, depremden etkilenmiş olan vatandaşlar için kolaylık sağlayacak yeni bir karar aldı. Konut, taşıt ve tüketici kredilerinde vade, BDDK’nın daha önceden belirlemiş olduğu süre kısıtlamasına tabi tutulmayacak! İşte detaylar...

Deprem bölgesi için yardımlar ve kolaylaştırıcı kampanyalar gelmeye devam ediyor. Şimdi de BDDK yeni kararını açıkladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 şehri de etkileyen depremden etkilenen vatandaşlar için mevcut ve yeni kredilerde 6 Şubat’tan itibaren 6 ay boyunca vade ve taksit için kolaylık olacak bir imkân sağlanacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, deprem bölgesi için yardım olacak bir karar aldı. Alınan karara göre, depremden etkilenen vatandaşlar için hali hazırda var olan ve yeni krediler için de 6 Şubat’tan itibaren 6 ay boyunca kadar vade ve taksit için kolaylık sağlanacak.

BDDK SÜREYİ UZATMAYA KARAR VERDİ

BDDK, deprem sebebini göz önünde bulundurularak Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmenlik, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik ve Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmenlik kapsamı içerisinde alınan kararlarını paylaştı.

Alınan kararlar kapsamında Adana, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa şehirlerinde yerleşik vatandaşlara yönelik, 6 Şubat’tan itibaren 6 ay süre ile kredi vadeleri ve taksitlendirme süreleri için kolaylık sağlanacaktır.

ÖNCEKİ SÜREYE TABİ OLUNMAYACAK

Buna göre de söz konusu şehirlerde yerleşik vatandaşlara yeni kullandırılacak yada yeniden yapılandırmaya tabii olunacak konut, taşıt ve tüketici kredilerinin vadeleri, BDDK tarafından daha önceden belirlenmiş olan sürelere tabi olmayacak ve ödemesiz dönemlerin de uygulanması içinde olmak üzere bankalarca belirlenmiş olacak.

BÖLGE HALKI İÇİN YARDIMLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan ise bu şehirlerde yerleşik olan üye işyerlerince kredi kartları ile yapılacak olan mal ve hizmet satımlarında da kredi kartları taksitlendirme süreleri de bir kata daha yükseltilmiş olacak.

Tüm ülkeden deprem bölgesi için yardımlar ve kampanyalar sürüyor. Bölge halkının yaraları sarılmaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.