Ünlü Futbolcu Arama Kurtarma Çalışmalarına Katıldı! Hatay’a Giderken Yardım Malzemeleri Götürdü!

Ünlü Futbolcu Arama Kurtarma Çalışmalarına Katıldı! Hatay’a Giderken Yardım Malzemeleri Götürdü!
Ülkemizde meydana gelen büyük depremden sonra yurt genelinde seferberlik ilan edildi. Yediden yetmişe herkes, deprem bölgesinde olan vatandaşlarımız için elinden gelen yardımı gerçekleştirmeye başladı. İşte detaylar...

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle aynı gün sarsılan Kahramanmaraş ve çevre illerinde büyük bir yıkım meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem, on ilde etkili oldu. On il içerisinde ise Hatay, Kahramanmaraş’tan sonra en büyük hasarı alan deprem bölgesi oldu. Hatay’da yolların çökmesi ve havaalanındaki pistin de büyük hasar alması neden ile yardım ekipleri şehre ulaşmakta büyük güçlük çekiyor.

ENKAZ ALTINDA BEKLEYENLER VAR

6 Şubat günü meydana gelen depremin üçüncü gününde, hala enkaz altına kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var. Birçok ilden gönüllü ekipler, deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıktı. Özel ekipler ve gönüllülerin yanı sıra, diğer ülkelerden gelen arama kurtarma ekipleri de enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için büyük bir çapa sarf ediyor. Hataylı olan İsmail Çipe, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından memleketi Hatay’a gitmek için yola çıktı.

İSMAİL ÇİPE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Galatasaray’ın sözleşmeli futbolcusu olan İsmail Çipe, memleketi olan Hatay’a gitti. Kaleci İsmail Çipe, depremin ardından birçok temel ihtiyaç malzemesini de yanına alarak memleketi Hatay’a doğru yola çıktığını kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Örnek bir davranışa imza atan kaleci İsmail Çipe, memleketi Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak dahil oldu. 28 yaşındaki kalecinin bu örnek davranışı büyük taktir topladı. İsmail Çipe, memleketi de olan deprem bölgesi Hatay’a giderken, battaniye ve ısıtıcı gibi birçok temel ihtiyaç malzemesini de götürdüğünü duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN DURUMU PAYLAŞTI

Galatasaray’ın sözleşmeli kalecisi İsmail Çipe, Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Yaşanılan anları sosyal medya hesabından da paylaşan İsmail Çipe, bir paylaşımında şu ifadelere yer verdi; ‘’Allah’ım sen yardım et herkes bir umut bekliyor, İskenderun’dayız.’’ İsmail Çipe aynı zamanda, yakınlarının enkaz altından zarar görmeden kurtarıldığını da paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.