Aracınızı her yarım saatte bir havalandırın! Sizin için araştırdık! Araç ve araç pencereleri kapalıyken uyumak zehirler mi?

Aracınızı her yarım saatte bir havalandırın! Sizin için araştırdık! Araç ve araç pencereleri kapalıyken uyumak zehirler mi?
Pencereler kapalıyken arabada uyumak genellikle güvenlidir, ancak dış etkenler onu tehlikeli hale getirebilir. Araçlar hava geçirmez değildir ve orta boy bir araba 3.000-4.000 litre hava tutar, bu nedenle oksijen yoksunluğu endişe verici değildir. Güvenliğinizi etkileyecek olan motorun açık olması ve aracın konumudur.

Daha sıcak iklimlerde, ısı bitkinliği, yeterli havaya sahip olmaktan çok daha büyük bir endişe kaynağıdır. Aracınızda uyuyup uyumamaya karar verirken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Onlara daha ayrıntılı olarak bir göz atalım.

Aracınızda sizi hayatta tutmaya yeterli oksijen var


Soluduğumuz havanın %78'i nitrojen, %21'i oksijen, geri kalanı ise argon, karbon monoksit ve çeşitli diğer gazlardan oluşur. Havayı soluduğumuzda oksijen içeriğinin sadece %5-6'sını kullanır ve kalan %15'ini dışarı veririz. Bu nedenle CPR'de ağızdan ağza hastaya oksijen verilmesinde etkilidir.

Bu nedenle aracınızda, etkili olması için yeterli oksijen konsantrasyonuna sahip olana kadar aynı havayı 3-4 kez soluyabilirsiniz. Ortalama bir yetişkinin dakikada 7-8 litre hava soluduğunu ve arabada 1000 litre hava olduğunu düşünelim. Aracınızda siz uyurken birkaç saat rahat nefes almanıza yetecek kadar oksijen vardır.

Aslında, arabada çok uzun süre kalmanın gerçekten bir sorun olup olmadığını anlamak için özel olarak bir araştırma yapıldı. Kısacası, bir araç park edildiğinde bile, sıfır insan müdahalesi veya yerleşik havalandırma kullanılsa bile havanın saatler içinde tamamen değiştirildiğini buldular.

Araştırmada, ortalama bir arabada yaklaşık 9 veya daha fazla kişi varsa, oksijen yeterince değiştirilmeden teorik olarak tükenebileceğini buldu. Ancak kadar insanı tutan araçlar, ortalama bir arabadan çok daha fazla havaya sahip olacaktır. Gerçekten endişe edilecek bir şey yoktur.

Arabanızda uyurken camı açmak zorunda mısınız?


Uyurken aracınızın camını açmanıza gerek yok. Sürekli hava sirkülasyonu olması gerekmez, zaten arabanın içinde genellikle birini uzun süre beslemek için yeterli hava vardır.

Buna rağmen, dolaşıma yardımcı olması için bir camı açmayı seçebilirsiniz ve araçta yalnız değilseniz, birkaç saatten fazla uyumayı düşünüyorsanız, bu dikkate alınmalıdır.

Yine de kişisel güvenlik nedenleriyle, pencereyi yalnızca gerektiği kadar açmak en iyisidir. Boşluğun, başka bir kişinin arabanızın iç bölmesine erişmesine yetecek kadar büyük olmasını istemezsiniz.

Araçlar hava geçirmez değildir


Bazı arabalar diğerlerinden biraz daha muhafazalı olsa da, genel nüfus için yapılmış hiçbir araç tamamen hava geçirmez değildir. Hiçbir otomobil üreticisi, araçlarının içinde boğulan birinden sorumlu tutulmak istemez. Bu sebeple tamamen hava geçirmez olamazlar.

Aslında, arabalar ve kamyonlar, hava akışının araca önden girmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Elinizi AC havalandırma deliklerinin önüne koyun. Klima ve Isı kapalıyken bile, yine de biraz hava geldiğini hissedebileceksiniz. Sürekli sirküle ediliyor ve içini tazeliyor. Hareketsiz otururken bile, hava yine de içeri girebilir ve araçtan dışarı çıkabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.