Instagram’dan Sonra Şimdi Whatsapp’ta! Avatar Kullanımı Whatsapp’ta Aktif Olacak!

Instagram’dan Sonra Şimdi Whatsapp’ta! Avatar Kullanımı Whatsapp’ta Aktif Olacak!
Meta firmasına ait olan WhatsApp uygulaması, son dönemlerde birçok yeni güncelleme ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Instagram’ın da sahibi olan Meta, platformlarda benzer özelliklerin güncellemeler ile kullanılabilmesine imkan sunuyor. İşte detaylar...

Bir süredir WhatsApp kullanıcılarının avatar tasarlayabilmelerine imkan sunan WhatsApp, yeni bir güncelleme ile tasarlanan avatarların profil fotoğrafı olarak kullanılabilmesine imkan sunacak. Geçtiğimiz sene Meta tarafından çıkartılan avatar, şimdilerde WhatsApp’ta kullanılabilmesi için test denemeleri gerçekleştiriliyor. Sadece avatar tasarımının yapılabildiği WhatsApp uygulamasında, gelecek yeni güncelleme ile tasarlanan avatarların profil fotoğrafı olarak kullanılması mümkün olacak.

AVATARLAR PROFİL FOTOĞRAFI VE SOHBETLERDE KULLANILACAK

WABetaInfo tarafından bugün paylaşılan habere göre WhatsApp, kararlı sürüm için artık avatar kullanmaya izin verecek. Bu sayede, kullanıcıların oluşturduğu avatarlar profil fotoğrafı ve sohbetler arasında çıkartma olarak kullanılabilecek. Önümüzdeki hafta tüm WhatsApp kullanıcılarında aktif hale gelmesi beklenen özellik ile artan avatar kullanımları daha fazla görülmeye başlanacak. Instagram kullanıcıları içinde kısa bir süre önce devreye giren bu özelliğin şimdide WhatsApp uygulamasına dahil edilmesi, birçok WhatsApp kullanıcını oldukça sevindirdi.

WHATSAPP AVATAR OLUŞTURMA

WhatsApp uygulamasında bu hafta tüm kullanıcılarda aktif olması beklenen avatar güncellemesinin nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından araştırılıyor. Hali hazırda WhatsApp uygulamasında avatar tasarlama alanı aktif olarak kullanılabiliyor. Ancak, tasarlanan avatarlar son güncelleme ile profil fotoğrafı olarak kullanılabilinecek. WhatsApp uygulamasında avatara oluşturmak için sırası ile ayarlar, avatar ve avatar oluşturun menülerinin kullanılması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra kullanıcılar, kendi tarzlarına göre bir avatar oluşturmaya başlayabilir.

INSTAGRAM’DA AVATARLAR DİREKT MESAJDA KULLANILABİLİR

Instagram uygulamasında yer alan avatar, profil fotoğrafı olarak kullanılabildiği gibi direkt mesajlaşma üzerinden gerçekleştirilen sohbetlerde de kullanılabilmektedir. Aynı özelliklerin WhatsApp uygulamasında da en kısa sürede geçerli olması bekleniyor. Avatar kullanımının, yayınlanacak son güncelleme ile aktif hale gelmesi ve tasarlanan avatarın hem profil fotoğrafı hem de direkt olarak sohbetlerde kullanılabilmesi hedefleniyor. Meta’nın avatarı büyük oranda Apple tarafından geliştirilen Memoji’yi ikinci plana atmak için oluşturduğu düşünülüyor. Ancak, bu durumun ne kadar etkili olacağı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.