Son Dakika: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okulların Tatil Edildiğini Duyurdu!

Son Dakika: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okulların Tatil Edildiğini Duyurdu!
Yaşanan büyük depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları son sürat devam ederken bazı kamu kurumlarından da önemli açıklamalar gelmeye başladı. Bu kapsamda yeni bir açıklamaya imza atan isimler arasında yer alan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların tatil edildiğini duyurdu. İşte Bakan Özer’in açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki birbirinden bağımsız iki depremin ardından Türkiye resmen yasa boğuldu. Toplamda 10 ilde hissedilen ve binlerce kişinin hayatına mal olmuş olan depremlerin ardından ilgili bölgelerde şiddetli artçılar halen devam ederken tüm kurumlar da depremzedeler için seferber oldu.

Kahramanmaraş ili başta olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Gaziantep ve çevre illerde de hissedilen depremlerin artçılarının devam edeceği ifade edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den çocukları ve ebeveynlerini yakından ilgilendiren yeni bir açıklama geldi.

DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ!

Sabah saatlerinde meydana gelen ardından da 100’ü aşkın artçının üzerine bir kez daha ana şok ile kendisini hissettiren Kahramanmaraş depremleri, bini aşkın vatandaşın hayatını kaybetmesine, 7 bini aşkın vatandaşın ise yaralanmasına sebep oldu. Başta AFAD olmak üzere deprem bölgesine pek çok kurumdan yardımlar giderken devlet yetkilileri de sabah saatleri itibari ile soluğu deprem bölgelerinde aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerin açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de deprem bölgesine gitmiş olduğu öğrenildi. Bakan Özer, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine giderek bölgede incelemelerde bulundu ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Depremden etkilenen ve yoğun kar yağışı sebebi ile depremzedelerin zor durumlar yaşadığı şehirlerin başında gelen Malatya’nın Doğanşehir ilçesine giden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önemli bir açıklamada bulundu. Bugün açılan okulların yalnızca deprem bölgelerinde değil tüm Türkiye’de 13 Şubat tarihine kadar tatil olmasına karar verildiğini ifade eden Bakan Özer, deprem bölgesinde bulunan tüm okulların depremzedelere açık olduğunu belirtti. Okullarda kalınabileceğini belirten Bakan Özer, aynı zamanda depremzedelere yemek hizmetlerinin de verileceğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.