EYT’de Son Günler! EYT’nin Bu Hafta İçerisinde Yasalaşması Bekleniyor!

EYT’de Son Günler! EYT’nin Bu Hafta İçerisinde Yasalaşması Bekleniyor!
Uzun zamandır gündemdeki yerini koruyan EYT düzenlemesinde artık son noktaya gelindi. İnişli çıkışlı bir sürece sahip olan EYT düzenlemesinin, bu hafta içerisinde yasalaşması bekleniyor. Milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bekliyor. İşte detaylar...

Oldukça uzun bir bekleme sürecinin ardından EYT düzenlemesi meclise gelmişti. Milyonlarca kişi, EYT düzenlemesinin her adımını heyecanla bekledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonu’nda kabul edilen düzenlemenin, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşmelerin yapılmasının ardından EYT düzenlemesinin son hali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanacak ve Resmi Gazete’ de yayımlandıktan sonra milyonlarca EYT’linin emekli olabilmek için başvuru süreci başlayacak.

EYT BAŞVURULARI ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK

Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen EYT düzenlemesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalanması ile yürürlüğe girmesi bekleniyor. EYT’lilerin büyük bir heyecanla beklediği düzenlemenin yürürlüğe girmesi için son günlere girildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından görüşülmesi ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması için milyonlarca kişi gün sayıyor.

İLK MAAŞLAR MART AYINDA

EYT düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’ de yayımlanması ile EYT kapsamında emekli olmak için gerekli başvurularda yapılmaya başlanacak. EYT düzenlenmesinin imzalanması ve yayımlanması ile başlayacak olan başvuru süreci, e-devlet üzerinden yapılabilecek. İki hafta içerisinde tamamlanması beklenen bu işlemlerde yoğunlukların ve yığılmaların meydana gelebileceği de göz önüne alınarak sürecin uzayabileceği de düşünülüyor. EYT başvurusunu şubat ayı içerisinde yapacak olan EYT’lilerin ilk maaşları ise, mart ayında ödenmeye başlayacak.

YIĞILMA OLABİLİR

EYT düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp, Resmi Gazete’ de yayımlanması ile başlayacak olan başvurularda yığılmaların ve yoğunlukların meydana gelebileceği öngörülüyor. Bu nedenle, başvuruların işleme alınması için belirtilen iki haftalık sürecin biraz uzayabileceği de düşünülüyor. Şubat ayında yürürlüğe girmesi beklenen EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişinin, mart ayında ilk emekli maaşını alacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.