Büyükşehir Belediyelerinin Deprem Yardımı Kampanyaları Başladı! Deprem Bölgesine Yardım Ulaştırmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Büyükşehir Belediyelerinin Deprem Yardımı Kampanyaları Başladı! Deprem Bölgesine Yardım Ulaştırmak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Kahramanmaraş ili başta olmak üzere toplamda 10 ilde hissedilen depremin ardından diğer illerde yardım kampanyaları başladı. Özellikle büyükşehir belediyelerinden gelen yardım çağrıları, vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. İşte detaylar…

Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından ilk olarak Gaziantep’te 6.6 sonrasında ise tekrar Kahramanmaraş’ta 7.6 büyüklüğünde yeni depremler kayda geçti. Şimdiye kadar 100’ü aşkın artçı deprenin hissedildiği öğrenilirken depremlerin Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Hakkari, Adana, Muş, Kilis, Adıyaman ve Van illerinden de hissedildiği açıklandı.

Sonuncusu saat 13:24’te kayda geçmiş olan depremin ardından büyükşehir belediyeleri yardım kampanyaları başlattıklarını duyurdu. Belediye başkanları tarafından yapılan resmi açıklamalar neticesinde deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan malzemeler tek tek duyuruldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN DEPREM YARDIMI KAMPANYALARI!

Birçok şehirde can kayıplarına sebep olan depremlerin, bini aşkın binanın da yıkılmasına yol açtığı ifade edildi. Sokakta kalan depremzedeler için yardım kampanyaları başlatmış olan büyükşehir belediyeleri, detayları bölge halkları ile paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesine yardım ulaştırmak isteyen İzmirlilere çağrıda bulundu. Yardımların ilçe belediyelerinde oluşturulan yardım toplama merkezleri aracılığı ile kabul edildiğini ifade eden Soyer, ihtiyaç listelerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi Twitter hesabından yayınlamış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Şimdi dayanışma zamanı. İstanbul’daki tüm ayni yardım organizasyonu İBB tarafından AFAD ile koordineli olarak yapılmaktadır. ALO 153 hattımızdan ayrıntılı tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılmış olan gönderide, şu ifadelere yer verildi: “Haydi Aydın! Tek yürek olup, yardım elimizi uzatalım. Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlamış olduğumuz ısınma ekipmanlarını deprem bölgesine gönderiyoruz. Sizler de elektrikli ısıtıcı, battaniye vb. malzemeleri saat 15:00’e kadar Merkez Binası’na getirebilirsiniz.”

DEPREM BÖLGESİ İHTİYAÇ LİSTESİ!

Belediyeler tarafından hazırlanmış olan ihtiyaç listelerinde yer alan temel ürünler ve diğer malzemeler şu şekilde:

  • Battaniye, uyku tulumu, gıda paketi, sıcak yemek, bot, mont, hijyen paketi, çadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.