Bakanlık Harekete Geçti! Artan Otomobil Fiyatlarından Sonra 260 Bin Araç İncelemeye Alındı!

Bakanlık Harekete Geçti! Artan Otomobil Fiyatlarından Sonra 260 Bin Araç İncelemeye Alındı!
Son dönemlerde çok çeşitli faktörler çerçevesinde fahiş fiyatlara ulaşan otomobil fiyatları, bakanlığı harekete geçirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, daha önceden satışı gerçekleştirilmiş olan binlerce otomobili incelemeye aldı. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni uygulamasına ilişkin ayrıntılar…

2021 yılının sonunda para piyasalarında ve altın piyasasında gözlenen yukarı yönlü hareketler, gündelik hayat akışına yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu. Bu durum en çok otomotiv sektöründe hissedilirken pandeminin etkisi ile ortaya çıkmış olan çip krizinin giderek büyümesi, mevcut fiyatların daha da yükselmesine yol açtı.

Otomotiv sektörüne hali hazırda yansıyan yüksek oranlı zamlardan sonra bazı fırsatçıların da gün yüzüne çıktıkları öğrenildi. Stokçuluk yaparak araçların piyasa fiyatlarını yükselten ve böylelikle de haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, ülke genelinde binlerce aracı incelemeye aldı. Bakanlık, konuya ilişkin detayları yayınladı.

39 İLDE DENETİMLER BAŞLADI!

Hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç fiyatlarında gözlenen yüksek oranlı artışlardan sonra harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe ortaya çıkan dengesizliği önlemek amacı ile çeşitli önlemler aldı. Bu kapsamda toplamda 39 ilde 260 bin aracı incelemeye alan bakanlık, araçların satışlarına ilişkin bilgileri araştırmaya başladı.

AÇIKLAMA YAYINLANDI!

Konu ile ilgili olarak yeni bir açıklama yayınlamış olan Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bakanlık olarak kayıt dışılık, haksız fiyat artışları ve stokçuluk ile mücadele etme kapsamında son derece kararlı bir tutum içerisindeyiz. Bakanlığımız tarafından otomotiv sektöründe gerekli araştırma ve incelemeler başlatılmıştır. Bakanlığımız bağlı olarak hizmet veren vergi müfettişleri tarafından stokçuluk, kayıt dışılık ve haksız fiyat artışları ile mücadele etme noktasında başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplamda 39 ilde, 256 bayi, 13 distribütör ve 260 bin araç satışına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Belge süreçlerine ilişkin hazırlıklar tamamlanmıştır. Yürütülen bu çalışma kapsamında ayrıca bayilerden araç satın almış olan 25 bin alıcıdan da bilgi istenme yazıları gönderilmiş, alıcıların bayilere elden para verip vermedikleri husus özellikle konuya dahil edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.