Tiktok Hakkında Şok İddia: Çin Bizi Gözetliyor!

Tiktok Hakkında Şok İddia: Çin Bizi Gözetliyor!
Geçtiğimiz günlerde TikTok hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. İngiliz Milletvekili Alica Kearns, Çin’in TikTok uygulaması vasıtasıyla dünyayı gözetlediğini dile getirdi. İşte detaylar...

Dünyada milyonlara kişi tarafından kullanılan TikTok, geçtiğimiz günlerde ürkütücü iddiaların odak noktasında oldu. İngiliz Milletvekili Alicia Kearns, Çin’i TikTok uygulamasıyla dünyayı gözetlemekle suçladı ve bütün kullanıcılara “uygulamayı derhal silin” çağrısında bulundu.

“Uygulamayı telefonlarınızdan acilen silin”

İngiliz milletvekili, Çin'in dünyadaki insanları gözetlemek için TikTok'u kullandığını ve uygulamayı kullanan herkesin, TikTok’u hemen silmesi gerektiğini söyledi. Alicia Kearns, milyonlarca insanın bilgilerini Çin'e gönderebilecek popüler sosyal medya video uygulaması hakkında "saf" davrandığını söyledi.

İngiliz yayın kuruluşu Sky'a konuşan vekil, Çin’in, TikTok Avrupa verilerini hacklediğine ve gazetecilerin kaynaklarını izlediğine dair kanıtlar gördüğünü söyledi.

Bunun yanı sıra Çin'e ait uygulamanın, ilgi alanları, düzenli konumlar veya arkadaşlıklar dahil bütün kişisel verileri Çin hükümetiyle paylaştığını iddia etti. İngiltere Dışişleri Komitesi Başkanı, tüm kullanıcıları uygulamayı "sorgulamadan" silmeye çağırdı.

“Bu kadar saf olmayın”

Sky'dan Sophie Ridge'e şunları söyledi: "İnsanlar bu kadar saf olmamalı ve uygulamayı silme konusunda tereddüt etmemeli. Ben daha önce telefonuma hiç indirmedim. Telefonunuzda bu güvenlik açığına sahip olmaya değmez ve düşmanca çabaları olan herkes için bu uygulama nihai veri kaynağıdır. Bu konuda herkesin endişelenmesi gerekiyor.

“Verilerimiz önemli bir güvenlik açığı”

İngiliz milletvekili, açıklamalarına "Çin'in bu uygulamaya sahip olmasının bir nedeni var, flört uygulamalarını satın almalarının bir nedeni var - verilerimiz önemli bir güvenlik açığı." Cümlelerini de ekledi. Milletvekili bu açıklamaları, ABD'nin Amerika üzerinde bir Çin casus balonunu düşürmesinden sonra yaptı.

Çin balonu geçtiğimiz günlerde ABD tarafından düşürülmüştü

Çin gözetleme uçağı, geçtiğimiz günlerde Güney Karolina, Myrtle Beach açıklarında iki F-22 savaş uçağı tarafından düşürülmüştü. Yerel halk, balonun enkazının dalgıçlar ve diğer askeri personel tarafından toplanmasını alkışlara izlemişti.

Ticaret Bakanı Grant Shapps, bu casusluğun İngiltere’de olması halinde, İngiltere'nin de aynısını yapacağını söyledi. Grant Shpps, "ABD’nin tutumunu destekliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri anakarası üzerinde yüzen casus balonları göndermek büyük bir sınır ihlali ve Birleşik Krallık ulusal güvenliğini her zaman çok ciddiye alır." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.