İtalyan Mafyası Üyesi, 16 Yıl Sonra Pizzacıda Çalışırken Yakalandı!

İtalyan Mafyası Üyesi, 16 Yıl Sonra Pizzacıda Çalışırken Yakalandı!
İnterpol tarafından aranan İtalyan mafya firarisi Edgardo Greco, 16 yıllık firari hayatın ardından Fransa’da bir pizzacıda çalışırken yakalandı... Mafya firarisi aynı zamanda hüküm giymiş bir katil! İşte detaylar...

16 yıldır İnterpol tarafından aranan İtalyan mafyası üyesi firari Edgardo Greco, pizza restoranında çalışırken yakalandı.

İtalya'nın en güçlü organize suç gruplarından 'Ndrangheta’ mafyasına üye olan İtalyan kaçak ve hüküm giymiş katil, Fransa'daki bir pizza restoranında, 16 yıldan sonra bu hafta yakalandı. Edgardo Greco’nun yakalandığını İnterpol açıkladı.

1990 mafya savaşlarında çifte cinayet işledi

Interpol'e göre, 63 yaşındaki İtalyan kaçak Edgardo Greco, İtalyan ve Fransız makamlarının koordineli çabalarının ardından Perşembe günü Saint-Etienne şehrinde tutuklandı. Greco, 1990'ların başındaki bir "mafya savaşı" sırasında çifte cinayet suçlamalarıyla İtalya'da gıyabında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mafya firarisi, iki kardeşi döverek öldürdü

Greco hakkında, Ocak 1991'de İtalya’nın Cosenza kasabasındaki bir balık pazarında dövülerek öldürülen Stefano ve Giuseppe Bartolomeo kardeşlerin öldürülmesinin ardından tutuklama emri çıkarılmıştı. 2006 yılında hükümlü katil geçici polis gözetiminden kaçtı. Bu kaçışı İtalyan Polis Teşkilatı “sanki asit içinde çözüldü” diyerek açıklamıştı.

İtalyan Polis Teşkilatı, Perna-Pranno çetesinin bir üyesi olduğu iddia edilen İtalyan kanun kaçağının yıllarca "izlenemez" olduğunu ve bu süre zarfında Fransa'nın Lyon yakınlarındaki kasabasında ikamet ettiğini ve sonunda kendi pizza salonunu açtığını söyledi.

Yerel gazetede açtığı restoranın reklamını yapmış

Paolo Dimitrio takma adıyla faaliyet gösteren Greco, 2021'de yerel bir gazetede restoranın “Otantik İtalyan Mutfağı” başlığıyla reklamını yaptırdığı ortaya çıktı. Fransız yerel gazetesi Le Progres'e röportaj veren mafya üyesi "Yalnızca İtalyan mutfağını yansıtmak ve ev yapımı tarifler sunmak istiyorum" dedi.

Bu hafta sabahın erken saatlerinde tutuklanmasının ardından, Lyon'daki yargıç Greco'yu tutuklamadan önce İtalya'nın tutuklama hükmünü sanığın yüzüne okudu.

Güney Amerika ve Avrupa arasında kokain ticareti yapıyorlar

İtalya'nın en kapsamlı ve güçlü mafya grubu olarak kabul edilen ve merkezi güney Calabria bölgesinde bulunan 'Ndragheta’nın, Güney Amerika ile Avrupa arasındaki kokain ticaretiyle güçlü bağları olan her kıtada faaliyet gösterdiğine inanılıyor.

Interpol'e göre İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, tutuklamanın ülkenin "her türlü organize suçla mücadele ve tehlikeli kaçakların yerini belirleme" kararlılığını gösterdiğini söyledi.

Greco, 30 yıllık bir insan avının ardından özel bir Sicilya kliniğinde yakalanan en çok aranan mafya şefi Matteo Messina Denaro'nun tutuklanmasının ardından bu ay manşetlere çıkan ikinci mafya bağlantılı kaçak oldu. İşbirlikçi olduğu iddia edilen ve Denaro'nun kimliğini üstlendiği adam, Andrea Bonafede de kısa bir süre sonra tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.