Android Kullanıcıları Müjde! Uzun Zamandır Beklenen Özellik Sonundan Gelecek!

Android Kullanıcıları Müjde! Uzun Zamandır Beklenen Özellik Sonundan Gelecek!
Android için beklenilen özellik sonunda geldi! Google’ın yeni özelliği ile Android telefonu bilgisayarda webcam gibi kullanmak artık mümkün olacak. Bu özellik uzun zamandır bekleniyordu! İşte detaylar...

Android kullanıcılarına müjdeli haber geldi! Beklenilen özellik sonunda açıklandı. Artık Google’ın yeni özelliği sayesinde Android telefonu bilgisayarda webcam gibi kullanmak mümkün oldu.

Google, Android telefonları webcam olarak kullanmaya imkân tanıyacak olan yeni özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik kullanıcılar tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Halihazırda akıllı telefon kamerasını kullanmak, bilgisayara bağlayarak webcam gibi kullanmak için üçüncü parti uygulamadan yardım almak zorunluluğu var. Ancak yeni özellik sayesinde, tak-çalıştır bir şekilde webcam desteği sağlanmış olacak.

ÜÇÜNCÜ TARAF YAZILIMA GEREK KALMAYACAK ARTIK

Google’ın akıllı telefonları bilgisayar webcam’i olarak kullanmaya izin verecek bir özellik geliştirmiş olduğuna dair bazı iddialar ortaya atılmış oldu. Ortaya çıkan geliştirme raporuna göre de Anroid’de yerel bir özellik olacak ve üçüncü taraf yazılım ihtiyacını artık gerek kalmayacak.

Android geliştiricisi Mishaal Rahman tarafından keşfi yapılan bu yeni özellik, Anroid Açık Kaynak Projesi kütüphanesinde yer aldı. Google’ın ‘DeviceAsWebcam’ (webcam olarak cihaz) isimli bir hizmet üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu destek, UVC (USB video sınıfı) modunu destekleyen bir Android akıllı telefon webcam olarak kullanılmasına katkı sağlıyor.

HENÜZ NEREDE ÇALIŞACAĞI BELLİ OLMADI

Webcam desteği Android için yeni bir şey olmasa da ilk kez üçüncü taraf uygulamaya ihtiyaç kalmadan kullanılmasına imkân olacak. Bu özelliğin entegrasyonu Google tarafından henüz onay almadı. Fakat potansiyel olarak gelecekteki bir işletim sistemi güncellenmesinde ekleme olabilir. Ayrıca Windows mu ya da ChromeOS’te mi çalışacağı da henüz belli değil.

DEPREM ÖNCESİ UYARI SİNYALİ VERDİ

Google’ın son zamanlarda dikkat çeken tek yeniliği de bu olmadı. Başka yeniliklerde var. Örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz günler içerisinde Google Deprem Uyarı Sistemi, merkezi Muğla’nın Fethiye ilçesinde olan 5.9 depremi öncesindeki zaman diliminde uyarı verdi. Bildirimin yaklaşık olarak 10-15 saniye öncesinde gelmesi Android kullanıcılarına bir uyarı niteliğinde oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.