Mobil Cihazınızda Ses Sorunu Mu Var? Bu Yöntemlerle Telefonunuzdaki Ses Sorununu Çözün!

Mobil Cihazınızda Ses Sorunu Mu Var? Bu Yöntemlerle Telefonunuzdaki Ses Sorununu Çözün!
Telefonunuzun ses özelliği mi bozuldu? Kimi zaman telefonlardan daha az ses gelmekte. Peki bu durumda neler yapmalısınız? İşte az ses gelen telefonlar için çözüm yolları! İşte detaylar...

Mobil cihazlarda pek çok sorunlar karşılaşmaktayız. Bunlardan oldukça yaygın olanlardan biri de cihazdan az ses gelmesi. Peki bu durum karşısında neler yapılmalı? İşte detaylar…

Eğer sizin de mobil cihazınızdan ses sorunu varsa, daha az ses geliyorsa yapılması gereken belli başlı maddeler bulunmaktadır. Yeni her sorun direkt olarak donamımdan kaynaklı olmayabilir. Çünkü mobil cihazınızdan sesin az gelmesinin birden çok sebebi olabilir.

SORUNUN KAYNAĞINI TESPİT EDİN

İlk aşama olarak sorunun kaynağını iyi bilmekte fayda var. Bunun için şu soruya yanıt vermeniz gereklidir. Telefondan sesin az gelmesinin nedeni, fiziksel bir neden mi ya da yazılımsal bir nedenden dolayı mı karşımıza çıkmaktadır? Çünkü sonradan telefonlara yapılan güncellemeler de kimi zaman ses performansını etkilemektedir. Bu noktada yapmanız gereken birkaç adım vardır. Bu yolları takip ederek, mobil cihazınız için ses sorunu çözebilirsiniz.

Eğer yakın bir zaman içinde bir güncelleme yaptıysanız, öncelikli olarak cihazınızı fabrika ayarlarına dönüştürmeniz gereklidir. Bu noktada verilerinizi yedeklemeniz büyük bir önem arz etmektedir. Yoksa sakladığınız veriler kaybolup ortadan gidebilir. Eğer yazılımsal bir sıkıntı yoksa belki fiziksel bir neden olabilir.

TEMİZLEME İŞLEMİ YAPIN

Öncelikli olarak telefonunuzun ahize bölümünü temizlemeniz gerekmektedir. Eğer bu noktada toz birikimi olduysa sesin kulağınıza ulaşması da zor olabilir. Bundan dolayı ahize kısmının temiz olduğundan emin olun. Eğer ahize kısmı temiz değilse gerekli temizleme işlemlerini yapmanız iyi olacaktır. Belki kirlikten kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.

BİR UZMANA GÖTÜRMEK SORUNU ÇÖZEBİLİR

Eğer imkânınız varsa temizleme işlemini telefonun ön ekran kısmını çıkartarak yapmak iyi olur. Bu sayede telefonun avize kısmını daha net bir şekilde temizlemiş olacaksınız.

Eğer tüm bu adımları takip ettiyseniz ve halen bir işe yaramadıysa, uzman birinden yardım almanız faydalı olacaktır. Profesyonel müdahale sorunu çözebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.