Whatsapp’ta Yeni Özellik Yolda! Artık, Mesajlaşma Yerini Aramaya Mı Bırakacak?

Whatsapp’ta Yeni Özellik Yolda! Artık, Mesajlaşma Yerini Aramaya Mı Bırakacak?
Oldukça yaygın olarak kullanılan WhatsApp’tan yeni biz özellik yolda! Artık mesajlaşma arka planda yer alacak. WhatsApp yeni dönemde arama kısayolunu aktif edecek! İşte detaylar...

Dünyada en çok kullanılmakta olan mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp’ta yeni güncellemeler var. Arık mesajlaşma yerine bakın hangi özelliği ön plana çıkacak?

WhatsApp şirketi artık mesajlaşmayı değil, bir arama kısayolunu ön plana çıkarmak için çalışmalara başladı. Bu yeni uygulama ile eskisi kadar mesajlaşma kullanılmayabilir. Peki yeni uygulama nasıl olacak ve hangi tarihte kullanıma sunulacak?

ARAMA ÖN PLANA ÇIKACAK

Mesajlaşmak için en popüler uygulamalardan biri olan WhatsApp, bir arama kısayolu üstünde çalışmaya başladı. Bu yeni özellikle beraber, kullanıcılar mesajlaşmayı ikinci planda bırakabilirler. WABetaInfo’nun 2 Şubat tarihindeki paylaştığı bir blog yazısına göre Android 2.23.2.5 Beta sürümünde olan yeni bir özellik açıklandı. Yeni özelliğe göre artık rehberde yer alan bir WhatsApp kullanıcısına sadece dokunarak arama kısayolu oluşturmak mümkün olmaya başlayacak.

MESAJLAŞMA GERİ PLANDA KALABİLİR

Uygulamayı kullananlar, arama için kısayol oluşturduktan sonra otomatik olacak bir şekilde uygulama tarafından cihazın ana ekranına ekleme işlemi olacak. WABetaInfo, bu özelliğin kullanıcıların zaman kaybetmesini önleyip daha pratik olması adına geliştirildiğini açıklamakta. Bu özelliğin benzeri, akıllı telefonların tamamında favoriler veya hızlı aram gibi başlıklar altında yer alacak.

Önceden WhatsApp platformu üzerinden yapılan bir arama için bu tarzda bir işlev yer almıyordu. Artık yeni güncelleme ile yer alacak. Ama insanlar artık internetin olduğu her zamanda ve her mekânda özellikle de görüntülü konuşmak için büyük oranda bu uygulamayı tercih etmektedirler.

BAŞKA GÜNCELLEMELER DE YOLDA

Yenilik, şu an için test kullanımda. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise henüz net bir şekilde açıklanmadı.

Bu değişimin yanı sıra WhatsApp ek olarak da gruplar için iki yeni özelliği de test aşamasına aldı. Bu test aşamasında olan özelliklere bakılacak olursa, WhatsApp yöneticileri, grup açıklaması 512 karakterden 2048 karaktere kadar artış gösterdi. Grup konusu da 25 karakterden 100 karaktere arttı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.