Gelecekte Öne Çıkacak ve Tarihe Karışacak Meslekler Açıklandı! Bakın Listede Hangileri Yer Aldı?

Gelecekte Öne Çıkacak ve Tarihe Karışacak Meslekler Açıklandı! Bakın Listede Hangileri Yer Aldı?
Gelecekte hangi meslekle öne çıkacak? Gelişen teknolojiyle beraber bazı meslekle öne çıkarken bazıları da tarihe karışacak. Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda 2030’ a kadar öne çıkacak meslekler açıklandı! İşte detaylar...

Meslek seçimi insan için oldukça önemli kararlardan biridir. Seçilen meslek, para kazanmak dışında insanın hayat şartlarından, sosyal çevresine kadar pek çok noktada etkili olur. Meslek seçimi yaparken, göz önünden bulundurulması gereken kriterler nelerdir?

İngiltere’de ki Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonrasında gelecek 10 sene içinde kimi meslek otomatik bir şekilde yapılabilecek.

ÖNE ÇIKACAK MESLEKLER

Yapay Zeka Mühendisliği

Yapay zeka artık hayatımızın her yerinde. Yapay zeka teknolojileri günden günde artmakta. Altyapılarını teknoloji ile donatan pek çok büyük şirket, yapak zeka alanındaki gelişimleri takip edip bu alana yatırım yapıyorlar. Yapay zeka üzerine çalışacak pek çok kimsenin de işe alınacağını gösteren bu durum, yapak zeka mühendisliğini öne çıkarıyor.

Robotik Mühendisliği

Robotik Mühendisi, uygun yazılımı hazırlayarak robotlar için görevlerin tanımını yaparak. Bu görevlerin nasıl yapılacağını da gerekli komutları ve koordinasyon ile düzenlenmesini sağlar. Üretim hatlarının başında artık robotları göreceğiz. Ameliyat sırasında devreye giren cerrahi yardım robotları sağlık sektörü için fark oluşturmakta.

Siber Güvenlik Uzmanı

Bireylerin, şirketlerin ya da devlet kurumlarının pek çok önemli özeli bilgileri artık sanal ortamda saklanıyor. Bu bilgilerin korunması içi siber güvenlik uzmanları devreye giriyor. Olası herhangi bir tehdittin önlenmesi için siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç duyulmakta.

Oyun Geliştirici

Oyun sektörünün oldukça hızlı ilerlediği bu zamanda bile oyun geliştiricilerine ihtiyaç var. Bu alan için yazılım dillerine iyi derecede hakim olmak gereklidir.

GERİDE KALACAK MESLEKLER

Seyahat Danışmanlığı

Artık kullanımı yaygınlaşan web sitelerinden alınan yardım sonrasında seyahat danışmanlığına gerek kalmayacak.

Kasiyer

Temassız ödemeler, Bitcoin benzeri kripto para birimlerinin öne çıkması nakit yapılan ödemenin önüne geçecek.

Fast-Food Çalışanı

Fast food zincirleri yakında tamamen otomasyon sistemine geçecek.

Postacı

Artık, faturlar, belgeler online bir şekilde teslim edilecek.

Banka Çalışanı

Bankalar artık evden online bir şekilde işlemleri alabilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.