Uçan Yatın Tanıtımı Yapıldı! Plectrum 2025’te Denizlerde Olacak!

Uçan Yatın Tanıtımı Yapıldı! Plectrum 2025’te Denizlerde Olacak!
Konsept süper yat Plectrum’un tanıtımı yapıldı. Büyük bir ilgi gören süper yatın, ilk üretilen modellerinin 2025 yılında denizler ile buluşması planlanıyor. İşte detaylar...

Lazzarini Desing Studio, süper yat konseptini tanıttı. 74 metrelik foiling süper yat ilk kez görücüye çıktı. Özellikleri ve tasarımı ile kendine hayran bırakan Plectrum, yüksek süratlerde hydrofoil kanaları ile sudan yükselebilme özelliğine sahip. Hydrofoil kanat özelliği ile sudan yükselebilen süper yat, bu özelliği ile sürtünmeyi minimum seviyelere indiriyor ve performansı ile beraber yüksek bir verimliliği kullanıcılara garanti ediyor.

BAŞLANGIÇ FİYATI 70 MİLYON POUND

74 metre uzunluğunda olan lüks yat için başlangıç fiyatı 70 milyon pound yani, 1,6 milyar TL olacağı konuşuluyor. Yüksek fiyatlara sahip olacağının konuşulmasına rağmen süper lüks yata ilgi oldukça yüksekti. 140 km hıza ulaşabilen süper yat, hydrofoil özelliği ile büyük bir beğeni kazandı. Bu özellik ile süper yat, suya temas etmiyor ve sürtünme kuvvetini de ortadan kaldırıyor. Uçan yat olarak lanse edilen bu lüks yat, şimdiden büyük ilgi toplamaya başladı.

HELİKOPKER HANGARI VAR

Yatın en önemli ve yatı özel kılan donanımı, hydrofoil sisteme sahip olması. Bu sistem yolculuk şartlarına göre ayarlanabiliyor. Aynı zamanda yatın arka tarafında iki araçlık bir garaj yer alıyor. Bunun yanı sıra, yatta helikopter garı ve bu garın yanında ise, deniz araçları için açılabilir özelliğe sahip bir park alanı yer alıyor.

ÜÇ FARKLI MOTOR BULUNUYOR

Süper yatta toplam, 15 bin beygir güç üreten ve hidrojenle çalışan üç farklı motor yer alıyor. Süper yatın kenarlarında bulunan kanatçıklar, yüksek hızlarda yat gövdesinden 2,5 metre yana doğru açılabiliyor. Yatın genişliği de tam açıklıkta toplam 20 metreye ulaşıyor. Konsept süper yat Plectrum’un, seyir ihtiyacına göre kanatları ayarlanabilir özelliğe sahip. Süper yatın kanat açıklığı demirli halde iken 15 ile maksimum süratlerde 25 metre aralığına kadar değişiyor. Karbon kompozit malzemeden üretilmek üzere tasarlanan süper yatın, 75 knot bir sürate erişebileceği hesaplanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.