Rus Lideri Putin Hangi Ülkeleri Uyardı? Devlet Başkanı Putin’den Tehditte Yakın Bir Açıklama!

Rus Lideri Putin Hangi Ülkeleri Uyardı? Devlet Başkanı Putin’den Tehditte Yakın Bir Açıklama!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bazı ülkeleri tehdit içeren açıklamasıyla uyardı. Rus lider, hangi ülkelere sert sözleriyle yüklendi? Açıklamasında neler söyledi? İşte detaylar...

Vladimir Putin, Stanlingrad Muharebesi’nde Nazi askeri birliklerinin Kızıl Ordu’ya yenilmesinin 80.senesi nedeniyle Volgograd şehrinde düzenlenen etkinlikle öncesinde konuşma yaptı.

Konuşmasında, Almanya ve Avrupa ülkeleri için oldukça sert sözler kullandı. Ukrayna için gönderimi düşünülen Alman üretim tanklar hakkında konuşan Rus lider, Almanya’ya yönelik olarak sert sözler kullandı.

ALMANYA’YA VE AVRUPA ÜLKELERİNE SESLENDİ

Rus lider, bundan tam 80 sene önce eski adıyla Stanligrad’da uzun ve çetin süren savaşın bittiğin bildirdi, bu savaşın sonunda ise sadece Rusya’daki Büyük Vatanseverlik Savaşı değil bütün 2. Dünya Savaşı’nın sonucunu belirlemede rol sahibi olduğunu ifade etti.

Bu muharebenin tarih için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Putin, Wehrmancht’ın (Nazi Almanya’sının silahlı kuvvetleri) en büyük grubunun ve uydularının yenilgiye uğramasıyla beraber Nazi Almanya’sının Avrupalı vassalları ve uşaklarından meydana gelen bütün Hitler koalisyonunun iradesinin yenilgiye uğradığını açıkladı.

BATININ SALDIRGANLIĞNA DEĞİNDİ

Putin açıklamasında, şu an ne yazık ki, Nazizm ideolojisinin modern görünümünde, modern tezahüründe yine ülkemizin güvenliğine doğrudan tehditler oluşturduğunu görmekteyiz. Kolektif Batı’nın saldırganlığını tekrar ve tekrar püskürtmek zorunda kalıyoruz, cümlelerini kullandı.

ZIRHLI ARAÇLARIN KULLANILMASIYLA MESELENİN BİTECEĞİNİ İFADE ETTİ

Batılı seçkin kimseler, Rusya’ya karşı propagandaya rağmen Amerika kıtası, Kuzey Amerika ve Avrupa da içinde bulunmak üzere dünyanın her yerinde birçok dostları olduğuna değinen Rus Lider, açıklamasında şunları dile getirdi; Ancak Almanya dahil olmak üzere Avrupa ülkelerini, Rusya ile yeni bir savaşa çekenler ve dahası da sorumsuz bir şekilde bunu bir oldu bitti şeklinde ilan edenler, savaş yerinde Rusya’ya karşı zafer elde etme beklentisinde olanlar, görünüşe bakılırsa Rusya ile olacak modern bir savaşın onlar için tamamen farklı bir şekilde olacağının farkında değiller. Kullanılacak olan zırhlı araçların bu meseleyi bitirecek olmasını herkes anlamalıdır.

Rus liderin konuşmasına Batı tarafından karşılık henüz gelmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.