Temassız Ödeme Yapanların Sayısı Çoğaldı! Şifresini Unutanlar Bakın Ne Yapıyor?

Temassız Ödeme Yapanların Sayısı Çoğaldı! Şifresini Unutanlar Bakın Ne Yapıyor?
Pandemi döneminde hayatımıza giren alışkanlıklardan biri de temassız ödeme! Oldukça kolaylık sağlayan bu yöntemle şifresini unutanların sayısı da hiç az değil. Peki kartın şifresini unutunca neler olur? İşte detaylar...

Son zamanlarda oldukça yaygın olarak kullanılan temassız kartlar, büyük bir kolay sağladı. Pandemi zamanında da oldukça kullanılan yöntemler arasındaydı. Ancak son zamanlarda iyice hayatımıza yerleşen bu özellikle kart şifrelerinin unutulduğu gözlemlendi.

Arık birçok vatandaş temassız kart özelliğini kullanıyor. Ancak unutulan kart şifreleri nedeniyle de kimi yerlerde ödeme yapılamıyor. Kimi dükkân sahipleri şifresini unutan vatandaşların zaman zaman kartını devre dışı bıraktırdığını ifade etti.

ŞİFRESİNİ UNUTANLAR ÇOĞALDI

Konuya dair bir örnek Eskişehir’den geldi. Eskişehir’de esnaflık yapan bir vatandaş, kullanılmakta olan temassız kartların insanları tembelliğe ve unutkanlığa sürüklemiş olduklarını söyledi. Aynı zamanda temassız özelliği bulunmayan ve bazı kartlarda temassız olmayan pos cihazlarına sahip olan esnaflar, kart şifresini unutan vatandaşların ödemeyi gerçekleştiremediklerini ve almak istediklerini ürünün ücretini de başka zaman ödediklerini açıkladı.

Aynı şekilde, temassız özelliği yoksa ödeme yapamadıklarını söyleyen esnaf Engin Gürbüz, kartların güvenlik açısından da sorun teşkil ettiğini söyledi. Engin Gürbüz, kimi çocukların ailelerinden izinsiz olarak kartı aldığını ve alışveriş yaparak temassız özelliğinden faydalandığını söyledi.

ÇOCUKLARIN ELİNDE BİLE KART VAR

Esnaflık yapan Engin Gürbüz, sürekli temassız özelliğini kullanıp şifresini unutan çok oluyor. Hatta şifre girerken yanlışlıkla evinin şifresini bile girenler oluyor. Bu temassız özellik insanlarda tembellik oluşturdu. Kredi kartı yerine Eskart’ı veya görev kartını bile kullananlar oluyor. Bunun haricinde 12-13 yaşındaki çocuklar da ailelerinden habersiz bir şekilde bu kartları rahatlıkla kullanabiliyor açıklaması yaptı.

NAKİT AKIŞI AZALDI

Yılbaşından bu yana artan kredi kartı kullanımına dikkat çeken Engin Gürbüz, nakit paranın kullanımın azaldığını söyledi. Güvenli bulmadığı gerekçesiyle de temassız pos cihazı kullanmadığını açıkladı. Vatandaşların genel olarak temassız ödemek istediğini söylerken, yılbaşından sonra satışların çoğunun kartlar üzerinden yapıldığını açıkladı. Nakit para akışının kısıtlandığını ifade etti. Büyük küçük demeden herkesin elinde kredi kartı var artık, sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.