Gaziantep'te Ev Sahibi Olmak İsteyen Vatandaşlara Müjdeli Haber! İkinci El Konut İçin Proje Açıklandı!

Gaziantep'te Ev Sahibi Olmak İsteyen Vatandaşlara Müjdeli Haber! İkinci El Konut İçin Proje Açıklandı!
Gaziantep'te yıllardır 'Ev' sahibi olmak isteyenler sevindirici haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan bilgiye göre yeni evim kampanyası ikinci el evler için de devrede olacak! Peki konutların ödemesi nasıl olacak? İşte detaylar...

Gaziantep ve Türkiye genelinde birçok vatandaşın hayali, ev sahibi olmak. Fakat yüksek faiz oranları ve kredi sorunları nedeniyle bu hayaller genelde ertelenmek zorunda kalıyor. Ancak sıfır konutlardan sonra ikinci el konutlar için de yeni bir proje yolda! Artık ev sahibi olmak daha kolay.

Sıfır konut sonrasında, ikinci el konut içinde yeni bir proje hazırlığı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan açıklamada, ikinci el konutlar gündeme geldi.

UYGUN KREDİ ŞARTLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu yeni evim kampanyası ikinci el evler için de artık devrede olacak. Duyurulan bu projenin yeni aşamasında fırsatçılara karşı yeni tedbirler de alındı. Projenin ödeme planına dair detaylar da merak edilen konular arasında yer aldı. Yeni projeyle 11 bin liralık taksit imkanıyla ev sahibi olmanın önü açılıyor.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni bir proje geldi. İkinci el konutlarda devlet desteği ile ev sahibi olunabilecek. Sıfır evler için 0.69 faiz oranıyla başlatılmış olan kampanya sonrasında gözler şimdi de ikinci el dairelerle alakalı olan gelişmelere çevrilmiş durumdaydı. Bahsi geçen proje için çalışmalar sürerken bir televizyon kanalında yer alan taslağa göre, ikinci el ev almak isteyenlere %0.99 faiz oranıyla 15 sene yani 180 ay vade imkanı sağlanması planlar arasında bulunuyor.

KREDİ LİMİTLERİNDE ARTIŞ

Örnek vermek gerekirse, 1 milyonluk kredi için kampanya hayata geçtiği zaman aylık taksit 11 bin 942 lira olacaktır.

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, devlet bankalarının 300 bin lira ile sınır olan kredilerinki rakam yukarı doğru çıkartılırsa rahatlıkla ev almak isteyen vatandaşların bu konuda talebi olacaktır. Tapu tarafında, vergi tarafında da bir hareketlilik olur, ifadelerini kullandı.

FIRSATÇILAR ENGELLENECEK

Aynı zamanda kampanyada fırsatçılara karşı da yeni önlemler alınacak. Alınacak olan önlemler arasında, ilan sitelerinden bilgiler istenmesi ve yüksek fiyatların tespiti bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.