Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Sıfır Konutlardan Sonra İkinci El Konutlar İçin De Kampanya Düzenlenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Sıfır Konutlardan Sonra İkinci El Konutlar İçin De Kampanya Düzenlenecek!
Satılık konut fiyatlarının tavan seviyelere ulaşmış olduğu şu günlerde devlet eli ile sıfır konut alımları desteklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir müjdeli haber daha geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci el konutlar için de bir kampanya düzenleneceğini müjdeledi. İşte yeni konut kampanyasına ilişkin detaylar…

Yükselen enflasyonun hammadde fiyatlarına direkt olarak etki etmesi, pek çok alanda olduğu gibi emlak sektöründe de fiyatların artmasına sebep oldu. Kısa süre içerisinde iki hatta bölgeden bölgeye değişmek ile birlikte üç katına kadar yükselen konut fiyatları, devlet yetkililerini harekete geçirdi. Bu kapsamda dar gelirli vatandaşlar için TOKİ projesi geliştirilirken ocak ayı itibari ile de orta gelirli vatandaşlara Yeni Evim kampanyası duyuruldu.

Yeni Evim kampanyası kapsamında vatandaşların kredi başvuruları kabul edilmeye devam edilirken ikinci el konutlar için de yeni bir haber verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni projeye ilişkin detayları paylaştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İKİNCİ EL KONUT MÜJDESİ!

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut fiyatlarına da değindi. Sıfır konut kampanyalarından sonra ikinci el konutlar için de bir kampanya düzenleneceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, planlama çalışmalarının devam ettiğini belirterek şu açıklamada bulundu: “İkinci el konut desteği için ayrı bir proje düzenlenecek. Projede öncelik ilk evini alacaklara ve yeni konut teminine verilecek.”

Konut projeleri konusunda ciddi bir tecrübeye sahip olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasına şu ifadeler ile devam etti: “İkinci el konu projesi ile birlikte istihdam ve üretimi de artırmak istiyoruz. Elbette bu, seçimden sonra atılacak olan bir adımdır. Bu konuda ciddi bir tecrübemiz bulunuyor. ‘Orta gelirli vatandaşları destekleyeceğiz’ demiştik, destekledik. Ayrıca 21 ilde Roman vatandaşlar için de özel bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Her vatandaşımızı uygun ödeme koşulları çerçevesinde ev sahibi yapmak istiyoruz.”

BAKANLIKTAN YENİ EVİM KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI!

Geçtiğimiz haftalarda başvurulara açılmış olan Yeni Evim Konut Kredisi Kampanyası’na ilişkin de 10 günlük bilanço da ortaya çıktı. Orta gelirli vatandaşların uygun ödeme koşulları çerçevesinde kamu bankalarından ve katılım bankalarından kredi desteği almalarını sağlayan kampanyaya, 10 gün içerisinde 8 bin 27 başvuru yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.