Gece Uykunuz Tuvalet İçin Bölünüyor Mu? Bu Hastalıkları Taşıyor Olabilirsiniz!

Gece Uykunuz Tuvalet İçin Bölünüyor Mu? Bu Hastalıkları Taşıyor Olabilirsiniz!
Geceleri uykusunun tuvalet ihtiyacı için bölünmesinin ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği açıklandı. Gece uyku sorunlarının yaşanması kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi bazı hastalıkların da habercisi olabileceğine dikkat çekildi. İşte detaylar...

Gece uykularınız sık bölünür mü? Eğer gece tuvalet ihtiyacınız için çok sık kalkıyorsanız, bu duruma dikkat etmeniz gerekli. Hem uyku kaliteniz bozuluyor hem de uzmanlar bu konuya dikkat çekiyor. Tuvalet ihtiyacı için gece kalkmak hem uykuyu böler hem de uyku kalitesinde ciddi bir düşüşe neden olur. Bu durumun aynı zamanda, ölümcül bir rahatsızlığa de neden olabileceği araştırmalar arasında yer alıyor.

ALTINDA BAŞKA HASTALIK YATIYOR OLABİLİR

Gece tuvalet ihtiyacı için sık sık uyananların dikkatli olması gerekiyor. Yapılan araştırmalar sonucunda 30 yaşın üstünde olan her üç yetişkin bireyden birinin, gece tuvalet ihtiyacı için uyandığı söyleniyor. Fakat bu rakam 65 yaş üstündeki bireylerin üçte ikisinde görülmektedir. Çok farkında olmayıp üstünde durulmayan bu durumun altında aslında oldukça önemli bir hastalık yatıyor olabilir. Uyuduğunuz gece uykusundan kalkıp sık sık tuvaletin yolunu tutmak, bu ihtiyacı duymak aslında bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın adı ‘noktüri’ olarak isimlendirilmektedir. Çoğu insan bu durumun bir hastalık olduğundan bile habersiz yaşamını sürdürmektedir.

KANSER RİSKİ İHTİMALİ

Gece uykusundan uyanıp tuvalete gitme ihtiyacı meydana geliyor ise, sadece uykunuz için değil sağlığınız için de endişelenmelisiniz. Bu durum aynı zamanda, birçok hastalık için de haberci olabilir. Diyabet, zayıflamış olan bağışıklık sistemi, kalp rahatsızlıkları ve hatta kimi kanser risklerinin de artması ile alakalı olabilir.

PROFESÖR UYARDI

Bu durum, bahsi geçen rahatsızlıklar dışında depresyon, psikoz, anksiyete, benzeri ruh hastalıklarına da sebep olabilir. Üroloji profesörü olan Philip Van Kerreboeck, sağlıklı bir yaşam sürülebilmesi için insanların noktüriye ait belirtilere dikkat etmesi için uyarılarda bulundu. Philip Van Kerreboeck yaptığı bir açıklamada; ‘’İnsanlar gece kalkıp tuvalete gitmenin yaşlanmanın bir parçası olduğunu düşünüyor ama aslında durum öyle olmayabilir.’’ dedi. Philip Van Kerreboek aynı zamanda; ‘’Zayıf uyku kalitesi sağlığınıza ciddi şekilde zarar verebilir. Bu nedenle gece birkaç kez uyanan insanlar buna neyin sebep olduğunu öğrenmek adına mutlaka bir doktora görünmelidir.’’ ifadelerini de açıklamalarında kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.