Kamu Çalışanları Dikkat! TÜRK-İŞ Toplu İş Sözleşmesini Bakanlığa Ne Zaman Sunacak?

Kamu Çalışanları Dikkat! TÜRK-İŞ Toplu İş Sözleşmesini Bakanlığa Ne Zaman Sunacak?
Kamuda çalışan tüm işçileri ilgilendiren sözleşmede sona yaklaşıldı! TÜRK-İş Genel Başkan’ı toplu iş sözleşmesinde sona yaklaşıldığını açıkladı. Son hazırlıklar sonrasında bakanlığa teslim edilecek! İşte detaylar...

Toplam 700 bin kişiyi yakından ilgilendiren gelişmede son adımlar. Kamuda çalışanları yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi hazırlıkları sona eriyor. Düzenlemesi biten rapor daha sonra bakanlığa sunulacak. Bakanlıktan gelecek yanıt şimdiden merak edilenler arasında.

TÜRK-İş Genel başkanı Ergün Atalay, arkadaşlar son şeklini verecekler, hafta başında yapılacak görüşmeler sonrasında bakanlığa teslim edilecek, sözleriyle açıklama yaptı.

HAFTA BAŞINDA TESLİM

Başkan Ergün Atalay, gündemlerindeki konunun kamuda çalışmakta olan700 binden fazla işçi için ücretlerine gelecek olan zammın bulunduğunu söyledi.  Konunun hemen çözüme kavuşması için gerekli çalışmayı yürüttüklerini söyleyen Başkan Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne ilişkin olan isteklerini sonuca bağlayarak haftanın başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacaklarını ifade etti.

BİRÇOK KONUYU İÇERİYOR

Açıklamasına şu şekilde devam etti, şu an için 700 bine yakın olan kamu sözleşmesinin bir an önce sona ermesiyle alakalı olarak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor.  İşçinin isteği aynı zamanda bizim de isteğimiz, seçim sathına girilmeden kamu sözleşmeleriyle alakalı konuyu bitirmek. Kamu sözleşmeleri gündemde ortalama olarak 18’ e yakın madde yer alıyor. Bunlar, refah payı, taban ücretinde iyileştirme, sosyal yardımlar, ilk 6 ay içindeki zam, fazla çalışma ücretleri, hizmet zammı.

Arkadaşlarımızın çalışmaları bittikten sonra hafta başında çalışmayı bakanlığa teslim edeceğiz. Bu ülkede 17 milyon işçi olarak varız. Örgütlü işçi de %14’tür. Yani aslında her 100 kişinin 86’sı örgütsüz işçi. Bu kabul edilebilecek bir tablo değildir, sözlerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatının, sendikalar için oldukça önemli olduğunu söyleyen Ergün Atalay, işveren tarafı hariç herkesi kıdem tazminatı ve örgütlenmeye olan ihtiyacından bahsetti. Aynı zamanda taşeron işçilerle ilgili de konuştu. Taşeron işçilerin kadroya alınması gerektiğini belirtip, ilgili yasal düzenlemenin de yapılması gerektiğini açıkladı.

TÜRK-İŞ’in, talebinin taşeon meselesinin bir an önce ülke gündeminden çıkması ve bitmesi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.