Gaz Krizi Eşiğinde Olan Avrupa’da Doğalgaz Fiyatları Ne Zaman Düzelecek? Açıklanan Rapor 2025’i İşarete Etti!

Gaz Krizi Eşiğinde Olan Avrupa’da Doğalgaz Fiyatları Ne Zaman Düzelecek? Açıklanan Rapor 2025’i İşarete Etti!
Yayınlanan rapora göre doğal gaz fiyatları ancak 2025 senesinde normal seyrine dönüş yapacak! Gaz krizinin eşiğinde olan Avrupa’da doğal gazla ilgili yayınlanan rapor 2025 yılını işaret etti! İşte detaylar...

Avrupa’nın Gaz Krizinde En Kötüsü Geride Kaldı, başlıklı bir rapor yayımlandı.  Fitch Ratings tarafından yayımlanan raporda 2025 yılı işaret edildi. Yayımlanan bilgilere göre, doğalgazın fiyatı ancak 2025 yılında normal seyrine dönüş yapacaktır.

Enerji krizi için en kötü senaryo düşünülüyordu. Avrupa’nın LNG tedariğindeki artış, ılıman seyreden hava koşulları ve talebi düşürmeye yönelik olan adımlar sayesinde düşünülen en kötü senaryo önlenmiş oldu. Konuya dair Fitch Ratings bir rapor yayımlandı. Yayımlanan bu rapora göre, sıvılaştırılmış doğalgaz ve enterkonnekte altyapısının sağlanmış olması, Avrupa’nın uzun süredeki gaz tedariği için temel kriter olarak karşımıza çıkıyor, ifadesi yer aldı.

TALEPTE DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

2022 yılında Avrupa Birliği’nin gaz talebi %10 gerilemişti. Ancak rekor kıran gaz fiyatlarına bağlı olarak bu meydana gelen gerilemenin bu sene içerisinde de devam etmesi bekleniyor. %15’lik bir oran beklentiler arasında bulunuyor. Yüksek fiyattan dolayı yaşanan talep düşüşü de ülkeden ülkeye değişmekte.

 Enerji krizinde Rusya’ya olan bağımlığın azaltılmasında temel alternatif kaynak olan sıvılaştırılmış doğal gazın korunması bu noktada önemli bir adım oluyor. Küresel LNG piyasasında tedarikte yaşanan sıkışıklığın da devam etmesi beklentiler arasında oldu.

FİYATLAR BİR SÜRE DAHA HAREKETLİ KALACAK

Öte yandan Avrupa’nın yeterli oranda LNG alımı sağlayabileceğine dair tahminle bulunuyor. Çin’deki kalkan sıfır covid politikası sonrasında LNG talebinin artacağı ve bu artışında küresel LNG tedariği için bir sıkışıklık olacağı öngörüler arasında bulunuyor. Yayımlanan raporda Avrupa’daki doğalgaz fiyatlarının biraz daha çok hareketli kalacağına yönelik yorumlar var. Savaş öncesi zamana göre de yüksek seviyelerde kalacağına dair tahminler mevcut.

SAVAŞ ETKİLİ OLDU

Böylece, doğalgaz fiyatları ancak 2022 yılında LNG ve enterkonnekte altyapısının meydana gelmesiyle sürdürülebilir bir şekilde normalleşmesi yaşanacak. Fiyatlar savaş sonrasında 2022 Ağustos ayında megavat saat başına 342.6 avroya kadar yükselme göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.