Geliştirilen Chatgpt Sohbet Robotunun Etkisi Büyüyor! Sohbet Robotu Aynı Zamanda Google İçin Müthiş Bir Tehdit Oluşturdu!

Geliştirilen Chatgpt Sohbet Robotunun Etkisi Büyüyor! Sohbet Robotu Aynı Zamanda Google İçin Müthiş Bir Tehdit Oluşturdu!
OpeAI tarafından geliştirilmiş olan ChatGPT adındaki sohbet robotu, kısa bir zaman içinde pek alanda hizmet vermeye başladı ve oldukça yaygın bir hal aldı. Hatta sohbet robotunun bu kadar gelişmesi birtakım endişeleri de beraberinde getirdi.! İşte detaylar...

Ortaya çıkan bu korkuların yanı sıra, Gmail’in kurucusu Paul Buccheit, ortaya yeni bir iddia attı. Gmail’in kurucusuna göre ChatGPT sohbet robotu, Google arama motorunu da devre dışı bırakabilir.

ChatGPT adındaki sohbet robotu ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra oldukça yaygınlaştı. Tüm dünyanın her yerinden kullanıcılar elde etti. Artık büyük bir kitlesi bulunuyor. Üretilen sohbet robotu, özgün bir yazım diliyle birçok farklı alanda metinler hazırlayabiliyor. Bundan dolayı da pek çok insan derin bir endişeye kapıldı. Sohbet robotunun mesleklerini elinden almasına yönelik endişeler başladı. Bunun yanı sıra Gmail’in kurucusu Paul Buccheit de bu endişenin yanı sıra Google için tehlikeli bir durum olacağına işaret etti.

GOOGLE İÇİN ENDİŞELER BAŞLADI

Gmail kurucusu, sohbet robotuna yüklenen bilgi birikimleri nedeniyle pek çok farklı alanda metin hazırlamasına dikkat çekti. Böylece Google’ın sunmuş olduğu yüzlerce sitenin de önüne geçmesine dair beklentileri olduğunu açıkladı. Ancak bu durum kısa bir zaman zarfında değil, bir veya iki sene sonrasında kendisini yeterli oranda geliştirdikten sonra ortaya çıkacağını düşündüğünü söyledi.

PEK ÇOK ALANDA İÇERİK SUNABİLİYOR

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Google, yapay zekâ alanındaki çalışmalarına süratle devam ediyor. Hatta şirketin kısa bir süre içerisinde ChatGPT tarzında bir yapay zekâ aracı tasarlamış olması bile OpenAI’nın önüne geçmek için yeterli kalmayabilir. Sohbet robotunun şu an bile pek çok alanda içerik sunuyor olması, Google’da bulunan birçok bot metni sıralamada gerilere atmış oluyor.

MİCROSOFT ROBOT İÇİN YATIRIM YAPTI

Çin’de bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Çin usulü bir sohbet robotu ürettiğini paylaşmıştı. Microsoft şirketi de sohbet robotu olan ChatGPT’nin gelişime yatırım yapan şirketlerden biri oldu. Şirket, ortalama olarak 10 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.