Strep A Enfeksiyonunda 24 Saat Önemi Ortaya Çıktı! Enfeksiyonun Bulaşıcılığını Önlemek İçin Bu Hususa Dikkat!

Strep A Enfeksiyonunda 24 Saat Önemi Ortaya Çıktı! Enfeksiyonun Bulaşıcılığını Önlemek İçin Bu Hususa Dikkat!
Son zamanlarda yayınlan Strep A bakterisi için 24 saat uyarısı geldi! Tedavide 24 saat oldukça önemli. Bu zaman dilimini doldurmamış kimselerin işe, okula gitmemesi gerektiği açıklandı!

Tüm dünyada artarak devam eden Strep A, bilhassa çocuklar için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu hastalık ciddi sonuçlar doğurabilir. Uzmanlardan bulaşıcı olması ve hijyene dikkat edilmesi tavsiye gelirken 24 saat için de dikkat çekildi!

Strep A enfeksiyonu için 24 saat hayati önem taşıyor. Bu enfeksiyonu taşıyan kimselerin antibiyotik kullanımın üzerinden 24 saat geçmeden normal hayatlarına dönmemeleri gerekiyor. İşe, okula, kreşe 24 saatten sonra gidilmeli.

BİLGİLENDİRME METNİ YAYIMLANDI

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce hastalıkla ilgili olarak bir bilgilendirme yayımlandı. Bu bildiride hastalığın nasıl bulaştığından, tedavisine kadar pek çok bilgi yer aldı.

Açıklanan bilgilere göre, halk arasında beta olarak bilinen enfeksiyon, boğazda ağrıyla başlıyor. Büyük bir bölümü boğazda iltihap veya ciltte enfeksiyon şeklinde ortaya çıkıyor. Bu bakteri için henüz bir aşı bulunmuyor.

Strep-A nadiren de olsa ciddi ve hayati tehlikelere yol açmaktadır. Eğer kan, kas ya da akciğer dokusuna enfeksiyon bulaştıysa tehdit o zaman baş gösteriyor. Kimi ülkelerde bu enfeksiyon ciddi anlamda artış göstermekte. 2022 yılı itibariyle bilhassa Eylül ayından itibaren İrlanda, Fransa, İngiltere, Hollanda, Almanya ve diğer pek çok Avrupa ülkeleri vaka bildiriminde bulundu. İngiltere ve Hollanda’da kimi vakaların ölümle sonuçlandığı da ortaya çıktı.

24 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Bu enfeksiyon, hasta olanların öksürme, hapşırmasıyla yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalınmasa ya da mikronun yayıldığı yüzeylere temas edildikten sonra ellerin yıkanmadan ağız, burun ya da gözle teması sırasında bulaşıcılık ortaya çıkıyor.

Bunların yanı sıra, deride enfekte yaralara doğrudan temasla da hastalığın bulaşma ihtimali var. Enfeksiyonu kapmış kimselere başlanılan antibiyotik tedavi sonrasında 24 saatten sonra bulaşıcılık ortadan kalkıyor.

Antibiyotik tedavisine başladıktan sonra 24 saat sonrasında bulaşıcılık sona eriyor. Bundan dolayı uzmanlar, tedaviye başlayan hastaların 24 saat kuralına dikkat etmesini önemle vurguluyor. İşe, okula, kreşe gidilmemelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.