Gaziantepliler Ramazan Sonuna Kadar Et Fiyatları Sabitlenecek! Kırmızı Ette Yeni Karar!

Gaziantepliler Ramazan Sonuna Kadar Et Fiyatları Sabitlenecek! Kırmızı Ette Yeni Karar!
Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Ramazan ayının bitimine kadar kırmızı et fiyatlarında artış olmayacağı açıklandı. Böylece kırmızı etin Ramazan ayı içerisindeki fiyatı sabitlendi! İşte detaylar...

Kırmızı et fiyatları oldukça yükseldi. Yeni yıla girilmesinden bu yana toplam üç defa zamlandı. Konuya dair Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı’ndan açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre Ramazan ayı içerisindeki kırmızı et fiyatları nasıl olacak?

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ramazan ayında kırmızı etin fiyatıyla alakalı olarak konuştu. Gelen açıklamaya göre, Ramazan ayının sonuna kadar kırmızı etim fiyatında değişiklik yapılmayacak, fiyatlar sabit tutulmaya çalışılacak.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Osman Yardımcı, ülkedeki kişi başına düşen et tüketimini arttırmak için çok fazla çalıştıklarını ifade etti. Ankara’da sektör temsilcileri ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin ortak görüşmesi gerçekleşti. Ramazan öncesinde et fiyatlarıyla alakalı ortaya çıkacak olan gerçek olmayan haberlerin önüne geçmek istedikleri aktarıldı.

Başkan Yardımcı şu bilgileri aktardı: Ramazan ayna iki ay kalmasına rağmen et fiyatlarının artması için gerçek olmayan şeyler ortaya çıkıyor. Bu konuya dair Bakanımız da gerekli açılmayı yapmıştı. Ülkemizde yeterli miktarda hayvan ve et mevcut. Girdi fiyatlarının artması ister istemez et fiyatlarını da yükseltiyor. Sanki ülkemizin tek gündemi etmiş gibi spekülatörlük yapılara, gündem oluşturmaya çabaları var.

KIRMIZI ET FİYATLARI GÜNDEME OTURDU

Eti gündemden alacağı. Et oldukça önemli bir gıda, tüm vitaminleri içinde barındırıyor. Kalsiyum, fosfor, A, B, B12 vitaminleri açısından oldukça önemli bir gıda. İnsan hücrelerini içinde önemli bir besin. İnsan hücrelerini yenileyen önemli bir besin. İnsanımız ete ulaşabilsin istiyoruz.

FİYATTA DENGE GÖZETİLECEK

Et ve Süt Kurumunun Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Yardımcı, eğer ihtiyaç durumu ortaya çıkarsa üreticilerin maliyetleri de baz alarak piyasaya taze karkas et satışı yapma kararı olduğunu söyledi. Vatandaşlarımızın ucuz et yemesi için devlet tarafından her zaman fiyatta dengenin gözetileceğini paylaştı.

Yardımcı aynı zamanda hem kasabı hem de vatandaşı korumanın önemli olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.