Öğrenciye Karne Hediyesi Devletten! Karnesini Gösteren Ödeme Alabilecek!

Öğrenciye Karne Hediyesi Devletten! Karnesini Gösteren Ödeme Alabilecek!
20 milyona yakın öğrenci için devlet, başarı teşvik programı dahilinde öğrencilere belli bir miktarda ödeme yapıyor. Karne ile başvuru yapılması durumunda öğrenciler, devletin başarı teşvik programı dahilindeki ödemeden yararlanabilecek. İşte detaylar...

Milyonlarca öğrenci 2022-2023 eğitim öğretim yılının yarı tatilinin sonuna geldi. Önümüzdeki pazartesi günü 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başlayacak. Eğitim öğretim yılının ilk yarı yılının sonuna yaklaşırken devlet tarafından destek ödemesi yapılacağının açıklaması geldi. Başarı teşvik programı dahilinde yapılacak olan ödemelerin, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarından faydalanan ailedeki çocukların başarılı olması durumunda verileceği de açıklanmıştı.

‘NET ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 60’INA KADAR ÖDEME YAPILACAK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başarı teşvik ödemesine dair açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; ‘’Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.’’

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan başarı teşvik programı ödemeleri, sosyal yardım alan ailelerdeki çocukların devlet okullarında eğitim görmesi ve bu devlet okullarında belli bir başarı derecesine sahip olması halinde gerçekleştirilecek. Ödemelerden yararlanılması için karnelerin ve başarı belgelerinin gösterilmesinin yeterli olduğu açıklanırken, öğrencilerin nereye başvuru yapacağına dair net bir bilgi henüz açıklanmadı.

YARI YIL TATİLİ SONA ERİYOR

2022-2023 eğitim öğretim döneminin ilk yarı yılının bitmesi ile milyonlarca öğrenci yarı yıl tatiline girdi. İkinci yarı yıl ise, önümüzdeki pazartesi günü başlıyor. Başarı teşvik ödemeleri, ilk yarı yılın bitmesine günler kala açıklanmıştı. Açıklamanın ardından yirmi milyona yakın öğrenci yarı yıl tatiline girdi. Yarı yıl tatilinin son günleri yaşanırken, başarı teşvik ödemelerine nasıl başvuru yapılacağına dair net bir bilgi henüz duyurulmadı. Ancak, açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.