Türkiye’ye Nükleer Santral Teklifi Yapıldı! Güney Kore’den Nükleer Santral İçin Teklif!

Türkiye’ye Nükleer Santral Teklifi Yapıldı! Güney Kore’den Nükleer Santral İçin Teklif!
Güney Kore’den Türkiye’ye nükleer santral için teklif geldi. Ülkenin nükleer santral işletmecisi KEPSO, Türkiye’ye nükleer santral için teklif sundu! İşte detaylar...

Güney Kore’den Türkiye için yeni teklif gündemde. Güney Kore, Türkiye için nükleer santral teklifinde bulundu.

Güney Kore’nin Yonhap haber ajansında paylaşılan ve  KEPCO tarafından yapılan dün tarihli açıklamaya dayandırılmış olan haberde, Türkiye’nin yeni bir nükleer santral inşası için teklif sunması adına Aralık ayı içerisinde KEPCO’da istekte bulunduğu ifadeler arasında yer aldı.

İKİLİ ARASINDA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Ortaya çıkan haberde KEPCO tarafından ön teklif sunulduğu ve Türkiye ile tam kapsamlı bir şekilde sürecek müzakerelerin başladığı da açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Şirket tarafından gelen açıklamaya göre de KEPSO Başkanı Cheong Seung-II, pazartesi günü içerisinde Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile bir araya gelerek görüşmeler yaptılar. Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le bir araya gelen Başkan, ülkenin kuzey kesiminde 1.400 megavat elektrik sağlayabilen dört reaktörün inşasına ilişkin konuştular. Dört reaktörün inşası için tavsiyelerde bulunuldu.

İki taraf arasında proje için görüşmeler devam ediyor. İki tarafta ortalama olarak 40 trilyon won (32.55 milyar dolar) değerinde olacağı yönünde tahminler olan proje için ortak görüşmeleri sürdürüyor. Türk hükümeti ise geçtiğimiz sene aralık ayı içerisinde KEPCO’dan bir teklif sunmasını istemişti.

KESİN TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL

Şirketten gelen açıklamaya göre de Kore’nin projeyi nasıl yürüteceğine dair ilgili planını ve nükleer santral inşa etmeyle alakalı yeteneklerine ilişkin bilgileri içerdiği açıklandı.

KEPCO ise yaptığı açıklamada, iki tarafında bu projeyle ilgili ciddi olarak görüşmelere başladığı söylendi. Öte yandan projeyi zorlamanın en uygun yolunu bulmak adına da fizibilite testinin yapılacağını açıklamış oldular.

Nükleer tesisin inşasına ne zaman başlanacağına dair henüz net bilgi ise paylaşılmadı. Şu an proje aşamasında olan çalışmalar için iki tarafında karşılıklı görüşmeleri sürüyor. Konuya dair net bilgiler şu anlık bunlardan ibarettir.Projeye dair görüşmeler devam edeceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.