PTT Kargo Çalışma Saatleri Kaç ile Kaç Arasında? Sabah Açılış ve Akşam Kapanış Saati

PTT Kargo Çalışma Saatleri Kaç ile Kaç Arasında? Sabah Açılış ve Akşam Kapanış Saati
Kamu taşımacılığın simgesi olan PTT Kargo ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde PTT Kargo Çalışma Saatleri Kaç ile Kaç Arasında? Sabah Açılış ve Akşam Kapanış Saati kaç diye merak ediyorsanız işte detaylar...

PTT kargo çalışma saatleri sabah 08.30 ila akşam 17.00 – 17.30 arasındadır. PTT mesai saatleri şubeden şubeye değişkenlik gösterebilir. Özellikle kapanış saatleri kimi şubede 17.00 iken kimi şubede 17.30 arasıdır. İl merkezlerinde faaliyet gösteren PTT şubelerinde çalışma saatleri genellikle daha uzundur.

Gönderim yaparken herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına, gidilecek olan PTT şubesinin mesai saatlerinin kontrol edilmesi tavsiye edilir.

PTT Kargo Cumartesi Günleri Açık mı?

PTT kargo Cumartesi bazı şubelerinde hizmet vermeye devam eder. PTT kargo Cumartesi günleri sabah 08.30 ila öğlen 13.30 arasında açıktır. Cumartesi günü faaliyet gösteren PTT şubeleri öğleden sonra kapanır ve bir sonraki mesai Pazartesi günü başlar. PTT şubelerinden Cumartesi günü işlem yapmak isteyen müşteriler, gideceği şubenin Cumartesi günü açık olup olmadığını kontrol etmelidir.

PTT Kargo Üyeliği Nasıl Oluşturulur?

PTT kargo üyeliği yaptırmak için PTT Kargo Genel Müdürlüğü ile iletişime geçilip bu talebin bildirilmesi gerekir. Bu bildirimden sonra kurumsal anlaşmanın sağlanması için aylık olarak kullanılacak olan kargo hacmi ve gönderim yapılacak kargonun içeriğinin belirlenmesi gerekir.

Prosedürlerin takibinin ardından PTT kargo üyeliği oluşturulur ve üyelik üzerinden kargo gönderimleri sağlanır.

PTT Kargo Müşteri Hizmetleri Hangi Saatlerde Açık?

PTT kargo çağrı merkezi 7 gün 24 saat boyunca hizmete açıktır. İlgili numara üzerinden bütün PTT müşterileri, işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Bu numara üzerinden kargo takibi, mevcut PTT üyeliği bilgileri vb. diğer işlemler halledilebilir. PTT kargo çağrı merkezi, işitme veya görme engelli müşteriler için özel görüşme hizmeti de verir.

PTT Kargo Ne Zaman Teslim Edilir?

PTT teslimat süresi gönderinin türüne göre farklılık gösterebilir fakat genel olarak teslimat süresi 2 ila 3 gün arasındadır. Bu süre kargonun gideceği lokasyona bağlı olarak da değişkenlik gösterir. Örneğin İstanbul – Bursa arasındaki teslimat süresi ile Edirne – Ağrı arasındaki teslimat süresi farklıdır.

Yurtdışına gönderilerde yurtiçi teslimat süresi geçerli değildir. Yurtdışı kargolar 6 – 21 gün arasında teslimat süresine sahiptir. TURPEX ile yollanan yurtdışı kargolarda bu süre daha da kısalır.

PTT Kargo Şubede Kaç Gün Bekler?

PTT kargo bekleme süresi gönderinin alıcıya ulaşamadığı günden itibaren 3 gündür. Adreste bulunamayan alıcıların gönderileri hemen gönderen adrese iade edilmez. PTT kargonun şubede bekletme hizmeti vardır. Alıcıya ulaştırılamayan kargolar 3 iş günü boyunca kargoda bekletilir.

Kargo şubesinden de alıcı tarafından teslim alınmayan gönderiler, göndericiye geri gönderilir. Şubede kargosu bekleyen müşteriler, PTT mesai saatleri içinde gönderilerini teslim alabilirler.

PTT Kargo Desi Hesaplama Nasıl Yapılır?

PTT kargo desi hesaplama PTT kargo şubelerinden ve PTT resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Gönderilecek olan kargonun hacim ve ağırlık bilgileri doğrultusunda kargonun desi bilgilerine ulaşılır ve bunun üzerinden bir fiyatlandırma gerçekleştirilir.

PTT Kargo Fiyatları 2023

PTT kargo ücretleri kargonun desisine göre hesaplanır. PTT kargo 2023 ücretleri şu şekildedir:

  • 1 kilogram gönderide ücret: 26 TL
  • 2 kilogram gönderide ücret: 30 TL
  • 3 kilogram gönderide ücret: 32 TL
  • 4 kilogram gönderide ücret: 35 TL
  • Gönderi ağırlığı artıkça, kargo fiyatı da doğru oranda artış gösterir.

PTT Kargo Yurtdışına Gönderimi Yasak Olan Ürünler Nelerdir?

PTT kargo yurtdışı yasaklı ürünler, PTT kargo vasıtasıyla yurtdışına postalanamayacak olan ürünlerdir. Yasaklı ürünler şunlardır:

  • Alkollü içkiler
  • Silah, mermi ve diğer cephanelik malzemeler
  • Hayvan
  • Petrol
  • Biyolojik numune ürünleri
  • Sahte para

Detaylı yasaklı ürün listesi için PTT kargo ile iletişime geçilmesi önerilir. Yasaklı ürünler dışındaki tüm gönderiler PTT mesai saatleri içinde kargoya verilebilir ve kolaylıkla yurtdışına gönderilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.