PTT Personel Alım Şartları! 2023 PTT Personel Alım Tarihi Açıklandı Mı?

PTT Personel Alım Şartları! 2023 PTT Personel Alım Tarihi Açıklandı Mı?
2023 yılımda PTT personel alımlarının olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. PTT’nin girdiğimiz yeni yıl içerisinde herhangi bir personel alımı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. İşte detaylar...

İş arayan birçok vatandaş, 2023 yılı için PTT’nin personel alım ilanı yayımlayıp yayımlamayacağını merak ediyor. PTT tarafından düzenli olarak personel ilanları yayımlanıyor. 2023 yılı için PTT’nin personel alımı yapıp yapmayacağı ise, merak konusu oldu. Aynı zamanda, PTT’ye başvurmak için gerekli olan şartlar da PTT personelliği düşünen kişiler tarafından merak ediliyor. Ancak, 2023 yılı için PTT alımlarına dair net bir açıklama henüz yayınlanmadı.

PTT YAZILI SINAV İLE PERSONEL ALIYOR

PTT personel alımlarında adayları yazılı sınava tabi tutuyor. PTT yazılı sınavında; Türkçe alanında paragraf, dil bilgisi ve yazım kuralları, sözel alanında sayısal ve mantıksal akıl yürütme, temel yurttaşlık bilgisi, Türkiye coğrafyası, genel kültürel ve güncel sosyo ekonomik konular ve ölçme becerisi hakkında sorular yer alıyor. Yazılı sınavın yanı sıra adaylar, mülakat sonuçlarının da değerlendirilmesi ile seçilmektedir.

PTT PERSONEL BAŞVURULARI NEREYE YAPILIYOR?

PTT personel alımı ile ilgili 2023 yılı için herhangi bir açıklama yapılmadı. PTT personel alımı ile ilgili açıklamaların yapılmasının ardından adaylar başvurularını, PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecek. PTT personel alımı için sınavlara katılım sağlamak için adaylar, 2023 yılı için belirlenecek sınav ücretini Ziraat Bankası ya da PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden ödeyebilecek.

PTT PERSONELİ OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

PTT personeli olmak için ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Bu şart, PTT’nin yurt dışı şubelerinde istihdam edilecek kişiler için geçerli değildir. Adayların, on sekiz yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibari ile otuz altı yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Adayların, kamu haklarından herhangi bir yasağının bulunmaması gerekmektedir. Herhangi bir kurumdan emekli olmaması ve herhangi bir adli sicil kaydının olmaması da PTT personeli adaylarında aranan şartlar arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.