İş Bankası Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

İş Bankası Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?
En köklü bankalardan olan İş Bankası ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde İş Bankası Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında? diye merak ediyorsanız işte detaylar...

İş Bankası çalışma saatleri 09.00 ile 12.30 ve 13.30 ile 17.00 arasıdır. Türkiye genelindeki İş Bankası şubelerinin tamamı bu saatler arasında hizmet verirler. Dini ve milli bayramlarda ve diğer özel günlerde İş Bankası şubeleri kapalı olur.

İş Bankası Sabah Açılış Saati Kaç?

İş Bankası şubeleri sabah 09.00 saatinde mesaiye başlar. 09.00 saatinde başlayan mesai saat 12.30’a kadar aralıksız devam eder. Bu saatten önce müşteriler bankadaki hizmetlerden yararlanamaz. İş Bankası sabah açılış saati değişiklik göstermez. Yıl boyu İş Bankası şubelerinin açık olduğu her gün şube kapıları 09.00’da açılır.

İş Bankası Akşam Kapanış Saati Kaç?

İş Bankası şubeleri kapanışı akşam 17.00 saatindedir. Bu saatten sonra banka şubelerinde işlem yapılamaz. Havale, EFT gibi internet bankacılığı ya da mobil uygulama aracılığıyla yapılan işlemler de bir sonraki iş gününe ertelenir. Sonraki iş gününde sabah saatlerinde öncelikle önceden kalmış işlemler tamamlanır. Dolayısıyla, mesai saatlerinden sonra yapılan bu tarz işlemler ancak sonraki iş gününün sabahında tamamlanmış olur.

İş Bankası Öğle Arası Ne Zaman?

İş Bankası şubelerinde öğle arası saatleri 12.30-13.30 olarak belirlenmiştir. Öğle molası 12.30’da başlar ve bir saat sürer. 13.30’da biten öğle molasından sonra banka günün kalanında aralıksız mesai yapar. Öğle molasında şubeye yapılan aramalar da cevapsız kalabilir fakat İş Bankası müşteri hizmetlerinde öğle arası uygulaması bulunmamaktadır. Banka şubeleri öğle molasındayken de müşteriler müşteri hizmetlerini arayabilirler.

İş Bankası Hafta Sonu Açık Mı?

İş Bankası şubeleri hafta sonu hizmet vermez. Cumartesi ve pazar günlerinde müşteriler sadece mobil uygulamadan, internet bankacılığından ve bankamatiklerden yararlanabilir. Bu kanallarda da bazı işlemler hafta sonlarında gerçekleşmez. Hafta sonu yapılamayan bankacılık işlemleri şunlardır:

  • Döviz ile alakalı işlemler
  • EFT ile para gönderimi
  • Emekli maaşı ile ilgili taşıma gibi işlemler
  • İcra takibiyle alakalı işlemler

Hafta sonu İş Bankası bankacılık işlemlerinden yararlanmak isteyen müşteriler mobil uygulamadan, internet bankacılığından ya da telefon şubesinden talimat oluşturabilirler lakin işlemleri sonraki iş gününe kadar tamamlanmaz. İş Bankası şubeleri hafta sonlarında kapalı olsa da bankaya ait bankamatikler her zaman hizmet verir.

İş Bankası Bayramlarda Açık Mı?

İş Bankası bayram tatili günlerinde kapalıdır. Bankanın şubeleri milli, dini bayramlarda ve diğer resmî tatil olan günlerde faaliyet göstermezler. Milli ya da dini bayram olmayıp da bankaların tatil olduğu günler 1 Ocak yılbaşı ve 1 Mayıs işçi bayramıdır. Bankalar bu iki günde, milli ve dini bayramlarda tatildir. Kurban Bayramı’nın ya da Ramazan Bayramı’nın başka günlerle birleştirilip uzun resmî tatil ilan edildiği zamanlarda banka şubeleri de genelde kapalıdır.

İş Bankası şubelerinde özel günlerde ya da bayramlarda yarım gün çalışma uygulaması bulunmaz. Bu günler tüm gün tatil ilan edilir. Dolayısıyla İş Bankası çalışma saatleri tüm yıl boyunca aynı kalır.

İş Bankası Mesai Toplam Kaç Saat?

İş Bankası mesai süresi öğle arası hariç 7 saattir. Öğle arası dahil edildiğinde bu süre 8 saate çıkmaktadır. Bu mesai süresi sadece banka şubelerinde çalışanlar için geçerlidir. Bankaya ait diğer birimlerde mesai süreleri farklı olabilir.

İş Bankası Müşteri Hizmetleri Çalışma Saatleri Ne Zaman?

İş Bankası müşteri hizmetleri 7 gün 24 saat çalışır. Müşteriler numarası 0850 724 0 724 olan İş Bankası müşteri hizmetlerini diledikleri saat arayabilirler. Bankaya ulaşmak isteyen müşteriler ayrıca bankanın mail adresiyle ya da İş Bankası web sitesinde yer alan iletişim formunu kullanarak bankayla iletişim kurabilirler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.