Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı: Evde Bakım Ücretleri Belli Oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı: Evde Bakım Ücretleri Belli Oldu!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal projeler kapsamında yer alan evde bakım maaşları, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Evde bakım maaşlarının 2023 yılında ne kadar olacağı ve hesaplara ne zaman yatırılacağı en çok aranan konu başlıkları arasında yer aldı. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşları, yaşlı ve engelli bakımını üstlenen kişilere her ay düzenli olarak ödeniyor. Her ayın 15’inde hesaplara yatırılan evde bakım ücretlerinin, 2023 yılında ne kadar olacağı ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Evde bakım maaşları, geçtiğimiz senenin son ayından itibaren artış gösterdi. Bu artış, asgari ücrete gelen zam ile meydana geldi. Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı da merak edilen konular arasında yer aldı.

EVDE BAKIM MAAŞLARI HESAPLARA YATIRILDI MI?

Birçok kişinin faydalandığı evde bakım maaşları, yaşlı ve engelli bireylerin bakımlarını üstlenen ve bu üstlenmeyi bildiren kişiler tarafından alınıyor. Belirli koşullara uyan ve bakıma ihtiyacı olan kişilerin bakımlarını üstlenen vatandaşlar, evde bakım maaşından faydalanabiliyor. Evde bakım maaşlarının hesaplara yatıp yatmadığı, bu ödemeyi alacak kişiler tarafından kolaylıkla kontrol edilebilir. Evde bakım maaşlarının hesaplara yatıp yatmadığı, e-devlet uygulaması üzerinden öğrenilebilir. E-devlet uygulamasına T.C kimlik numarası ve kişisel şifre ile giriş yapıldıktan sonra evde bakım maaşı sorgulama ekranı ile ödemeler takip edilebilir.

KISA MESAJ İLE MAAŞINIZI SORGULAYIN

Ziraat Bankası sistemi üzerinden evde bakım maaşı alan kişiler, kısa mesaj yolu ile evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığını da öğrenebilir. Bunun için yapılması gereken, ‘4747’ numaraya, ‘BAKIYE’ yazarak kısa mesaj atılması yeterlidir.

2023 YILI EVDE BAKIM MAAŞI BELLİ OLDU

2023 yılında evde bakım maaşlarının ne kadar olacağı da birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. 2023 yılı için evde bakım parası, 5.670TL olarak belirlendi. Bu fiyatın belirlenmesinde net asgari ücret olan 8.506 TL’nin üçte biri 2.835 TL’nin iki katı baz alındı. Yapılan hesaplamalar neticesinde ise, 2023 yılı için evde bakım maaşı 5.670 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.