Akbank Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Akbank Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?
Tanımış bankalar arasında olan Akbank ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde. Sizde Akbank Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında? diye merak ediyorsanız işte bilmeniz gerekenler...

Akbank çalışma saatleri 09.00-12.30 ve 13.30-17.00 olarak belirlenmiştir. Bütün Akbank şubeleri saat 12.30’da bir saat süren öğle arasına girerler. Öğlen verilen moladan sonra hizmet saat 17.00’a kadar aralıksız devam eder. Resmî tatillerde ve bayramlarda Akbank çalışma saatleri değişiklik gösterir.

Akbank Sabah Açılış Saati Kaç?

Akbank şubeleri sabah 09.00’da mesaiye başlarlar. Çalışanlar banka şubelerinde bu saatten önce hazır bulunsalar da 09.00’dan önce hizmet verilmeye başlanmaz. Banka şubesinde işi olan müşteriler sabah saat 09.00’dan önce ancak bankamatiklerden yararlanabilirler. Açılış saatinden sonra şubedeki her hizmet günün her saatinde verilir.

Akbank Akşam Kapanış Saati Kaç?

Akbank şubeleri akşam kapanış saati 17.00 olarak belirlenmiştir. Bu saatten sonra şubede bulunan müşteriler hizmet alamazlar, şubeye telefonla ulaşmaya çalışan müşteriler de genelde yanıt alamaz. Halihazırda işlemi yapılan müşterilerin işleri saat 17.00 sonrasına sarkmışsa bu konuda hoşgörü gösterilir ve o müşteriler için kapanış saati esnetilebilir.

Akbank Öğle Arası Ne Zaman?

Saat 12.30 ve 13.30 arasında Akbank şubeleri öğle tatili yapar. Bu saatlerde banka şubesinin kapıları kapatılır ve içeriye hiçbir müşteri alınmaz. Öğle arası uygulaması banka şubesi çalışanlarının yemek yemesi dinlenmesi için yapılır. Öğle arasında bankaların önünde bulunan bankamatikler faaliyete devam eder. Telefon bankacılığında görevli çalışanların mesai saatleri şubedekilerden farklı olduğundan öğle aralarında telefon bankacılığı faaliyetleri devam eder.

Akbank Hangi Günler Açık?

Hafta içi her gün Akbank şubeleri açık bulunur. Türkiye genelinde Akbank şubeleri Pazartesi gününden cuma gününe kadar mesai saatlerinde hizmet verir. Resmî tatil günleri hafta içine denk geliyorsa bu günlerde Akbank şubeleri kapalı olabilir. Aynı zamanda dini bayramlarda da Akbank şubeleri kapalıdır. Akbank şubelerinin kapalı olduğu günler internet bankacılığıyla ya da bankanın mobil uygulamasından işlemler yapılabilir.

Akbank Hangi Günler Tatil?

Cumartesi ve pazar günleri her zaman Akbank şubeleri tatil günleridir. Türkiye genelindeki banka şubeleri genel olarak cumartesi ve pazar günleri hizmet vermezler. Hafta sonları bankaların hizmetlerinden yararlanmak isteyen müşterilerin hafta içini beklemeleri gerekir. Bazı bölgelerdeki pilot Akbank şubelerinde hafta sonlarında da hizmet verilmektedir. Bu uygulamanın olduğu şubelerdeki hafta sonu çalışma saatleri 10.00-16.00’dır.

Akbank şubeleri cumartesi ve pazar günlerinde kapalı olduğundan bu günlerde internet bankacılığından, mobil uygulamadan ya da bankamatiklerden yapılan EFT gibi işlemler ancak pazartesi günlerinde gerçekleşir.

Akbank şubeleri cumartesi ve pazar günlerine ek olarak milli, dini bayramlarda ve diğer resmî tatil günlerinde kapalıdır. Cumartesi, pazar günleri, milli, dini bayramlar ve özel günler haricinde Akbank şubeleri tatil olmaz. Bu günler haricinde şubeler her gün tam mesai çalışırlar.

Akbank Milli Bayramlarda Açık Mı?

Akbank şubeleri milli bayramlarda faaliyet göstermezler. Akbank şubeleri milli bayram olan şu günlerde kapalıdır:

  • 19 Mayıs
  • 23 Nisan
  • 29 Ekim
  • 30 Ağustos

Akbank şubeleri bu günlere ek olarak 1 Ocak ve 1 Mayıs tarihlerinde de kapalıdır. Resmî bayramlar ya da şubelerin kapalı olduğu diğer özel günlerde EFT, havale gibi bazı mobil bankacılık ya da internet bankacılığı işlemleri de yapılmaz.   

Akbank Dini Bayramlarda Açık Mı?

Akbank şubeleri dini bayram günlerinde açık değildir. Her sene tarihi değişen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı günlerinde bankalar faaliyet göstermez. Akbank da bu günlerde kapalı olan bankalar arasındadır. Bazı yıllarda dini bayramlar hafta sonları ile birleştirilip 9 günlük resmî tatil ilan edilir. Akbank şubeleri bu tatillerde de kapalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.