Dişleri Ne Zaman Fırçalamalı? Diş Sağlığı İçin Önemli Maddeler Açıklandı!

Dişleri Ne Zaman Fırçalamalı? Diş Sağlığı İçin Önemli Maddeler Açıklandı!
Uyku öncesi rutinlerden biri de dişleri fırçalamaktır. Ancak kimi zaman yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bu rutin ihmal ediliyor. Uyumadan önce dişlerimizi fırçalamazsak ne olur? İşte detaylar…

Gece yatağa girmeden önce, dişleri fırçalamak önemli alışkanlıklardan biridir. Ancak kimi zaman buna dikkat edilmiyor. Ağız sağlığına gereken önemi vermezsek ne olur? Yatmadan önce dişleri fırçalamak neden önemli?

Gün içerisinde ağız sağlığına dikkat etmek oldukça önemli. Aslında burada önemli olan nokta gün içerisinde dişlerimizi en az iki defa fırçalamamız gerektiği.

AĞIZDA OLUŞAN BAKTERİLERE DİKKAT

Gün içerisinde ağızda bulunan bakteriler sürekli olarak dişte plaklar meydana getirir. Bakterilerin olgunlaşma süresi de ortalama olarak 24 saat zaman alır. Ağızda oluşan bu bakteriler gün içerisinde hatta en fazla yemek yerken daha çok ait üretimi yaparlar. Bundan dolayı bir gün içerisinde az iki defa bu asitlerin temizlenmesi gerekmektedir. Eğer temizlenmezse, oluşan plaklar diş minesine zarar vererek çürük oluşumuna neden olurlar.

GÜN İÇİNDE EN AZ İKİ DEFA

Oluşan bu çürükler sonrasında diş hekimine gitmek kaçınılmaz olur. Diş hekimleri de bir alışkanlık oluşturması için sabahları ve akşam yatmadan dişleri fırçalamayı tavsiye eder. Ancak yapılan araştırmalara göre, akşam yemeği ile uyku öncesi zamanda fırçalamak teknik olarak daha iyidir.

Akşam yemeğini yedikten hemen sonra da dişlerinizi fırçalamayın. Akşam yemeği diş minesinde yüzey katmanında yumuşatan ait maruziyetinin en yüksek olduğu zaman dilimidir. Yemekten en az yarım saat kadar sonra dişleri fırçalamak sağlıklı olacaktır.

Yemek yedikten sonra fazla sit ve şekerden de kurtulmak için ağzınızı bir miktar su ile çalkalamak faydalı olacaktır.

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA

  • Bir gün içerisinde 2 defa fırçalayın. En az 2 dakika olacak şekilde.
  • Florür içeren diş macunları kullanın. Bu madde ile dişleriniz güçlü kalır.
  • Kendinize uygun olan diş fırçasını seçin.
  • Çok sert bir şekilde fırçalamayın.
  • Gün içerisinde bir defa da olsa diş ipi kullanın.
  • Su ile ağzınızı durulamak iyi olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.