Apple Kullanıcıları Dikkat! Hangi Eski Sürüm Ürünler İçin Yenlikler Yapılacak?

Apple Kullanıcıları Dikkat! Hangi Eski Sürüm Ürünler İçin Yenlikler Yapılacak?
Apple’dan dikkat çeken duyuru geldi! Piyasaya çıkmasından bu yana en az 10 sene geçmiş olmasına rağmen kimi ürünler için güncelleme gelecek! iPhone5 ve eski Mac için güvenlik güncellemesi! İşte detaylar...

Apple şirketinden dikkat çeken bir paylaşım geldi. Apple, kimi eski ürünleri için güncelleme getirmeye karar verdi. iPhone5 ve eski Mac bilgisayarları için güvenlik sistemi güncellemesi yapacağını açıkladı!

Piyasaya çıkmasından bu yana en az 10 sene geçmiş olan kimi ürünler için güncelleme yolda. Apple şirketi bu yönde bir açıklama yaptı. Kullanıma en az 10 sene önce soktuğu iPhone5 ve eski Mac cihazları için güvenlik sisteminde güncelleme yapmaya karar verdi.

APPLE’DAN YENİ KARAR

Apple şirketinden eski cihazlarıyla alakalı olarak bilinen gerçeğin aksine yeni bir karar aldı. Şirket, eski cihazları için güncelleme desteğini yapmayacağı bilinmekteydi. Ancak yeni bir kararla bunun tam aksine bir adım attı.

2023 yılının ocak ayı itibariyle Apple yeni kararını açıkladı. Duyan herkes bu karar şaşırdı. Şirket 2013 senesinde piyasaya çıkardığı iPhone5 ve daha birçok eski ürünü için yeni bir karar aldı. Apple, bu eski cihazları için güvenlik sisteminde güncellemeler yaparak, uzun bir süre içinde yazılım desteği sağlayacağını paylaştı.

YENİ UYGULAMA

Bu haber aynı zamanda başka ayrıntılar da içeriyordu. Paylaşılan bilgilere göre Apple ürünlere gelecek olan güncellemenin, aynı sene içinde piyasaya çıkan eski Mac bilgisayarları ve iPad’leri de kapsadığı ortaya çıkan bilgiler arasında oldu.

CHİP’te çıkan bir habere göre de, Apple şirketinden gelen güvenlik güncellemesi haberi, eski donanımlarda çalışmakta olan eski İOS, iPad OS ve MacOS sürümleri odaklanacak olması günümüzdeki birçok teknoloji hizmetine bakılarak büyük bir fark olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

İŞTE O ÜRÜNLER

2013 senesi sonrasında çıkan iPhone’lar, iPad2ler ve Mac’ler için kullanabilecek olan güncelleme iOS / iPad OS ürünlerinin listesi iPhone 5s, 6, 6s, 7, iPhone SE ve birçok sayıda eski iPad modelini kapsamaktadır.

Mac’ler içinde Apple’ın gelecek olan güvenlik güncellemesi, 2013 MacBook Air, Mac Pro ve de MacBook Pro’yu kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.