Rusya Ukrayna Savaşında Zelenski’den Beklenmedik İtiraf!

Rusya Ukrayna Savaşında Zelenski’den Beklenmedik İtiraf!
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş şiddetli bir şekilde devam ediyor! Dünya aylardır bu savaşı izliyor. Birçok kişinin hayatına etki eden savaş devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den itiraf niteliğinde bir açıklama geldi! İşte detaylar...

Tüm dünya korku içerisinde Ukrayna’nın işgalini izliyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’in geçtiğimiz şubat ayı içerisinde verdiği emir sonrasında işgal başladı. Halen süren savaş, insanların hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Batı tarafından gelen tank yardımı sonrasında Ukrayna’nın eli güçlendi. Ancak şimdi de ülke devlet başkanı Zelenski’nin sözleriyle sarsıntıya uğradı. Devlet başkanından itiraf niteliği taşıyan açıklamalar geldi.

SALDIRILAR ARTACAK MI?

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya’nın büyük intikam olarak adlandırdığı bir adım attığını açıkladı. Aynı zamanda Zelenski, Rus birliklerinin aylardır içinde bulundukları çıkmazın ardından cephe hattı boyunca da saldırıları artırmaya yönelik adımlar attığını da belirtti.

Zelenski açıklamasında, saldırıların artış göstererek devam etmesini beklediklerini aktardı.

ABD SAVAŞ UÇAĞI TALEBİ İÇİN NE DEDİ?

Ukraynalı yetkililer ABD’den hava desteği çağrısında bulunmuştu. ABD Başkanı Joe Biden ise bu çağrıya olumsuz bir dönüş yaptı. Ukrayna için F-16 savaş uçağı yollamayacaklarını söyledi. Bir gazeteciden gelen soru üzerine, ABD’nin Ukrayna için F-16 savaş uçağı sağlanmayacağını ifade etti.

Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarında Rus paralı asker grubu olan Wagner gurubu oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Wagner’in dünyanın en deneyim sahibi ordusuna nasıl dönüştüğü ise merak edilenler arasında oldu.

ÜCRETLİ ASKERLER Mİ KULLANILDI?

Bu zamana kadar Suda, Suriye, Libya ve Afrika kıtasında konumlanan Wagner paralı askerlerinin operasyonları hızlı bir şekilde Doğu Avrupa’nın ötesine de yayılmış oldu. Bu grubu cazibeli hale getiren yüksek maaş ve macera vaadi oldu.

Ukrayna savaşı öncesinde ise, Wagner grubuna katılan askerlerin çoğu iyi bir maaş bulmanın oldukça dar olduğu bir köyde yaşamlarını sürdürüyorlardı. Wagner çalışanları için ayda 1500 dolar ödeme yaparken, bu ücret cepheye gittikleri zaman 2 bin dolara artış gösteriyordu.

Rusya, Wagner’in devletle olan bağlantısını her zaman reddetti. Rus yasaları paralı askerlik karşılığında ki cezaları affetmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.