4 Milyar Dolarla Kayıplara Karışan Kripto Kraliçesi Kendini İfşaladı! Yedi Yıldır Kayıptı…

4 Milyar Dolarla Kayıplara Karışan Kripto Kraliçesi Kendini İfşaladı! Yedi Yıldır Kayıptı…
Kripto kraliçesi yıllar sonra kendini ifşa etti! Kripto kraliçesi Ruja Ignatova, kurmuş olduğu OneCoin’le dünyanın her yerinden binlerce insandan milyar dolardan fazla para toplamıştı! 6 seneden sonra gün yüzüne çıktı! İşte detaylar...

Ruja Ignatovai FBI’ın arananlar listesinde yer alan tek kadın. 2017 senesinden itibaren kayıplardaydı. Kurmuş olduğu OneCoin’le bütün dünyada binlerce insandan para toplamıştı. Milyarlarca dolar ile kayıplara karışan Ignatova, kendisini ifşaladı.

İngiltere’den gelen bir haber sonrasında kayıplara karışan kripto kraliçesi bir kez daha konuşulmaya başlandı. 2017 senesinden beri kayıplara karışmıştı. Ancak kripto kraliçesi kendisini ifşaladı.

DAİRE SAYESİNDE İFŞALANDI

İngiltere’nin başkenti Londra’da satışa çıkarılan bir lüks daire sayesinde kripto kraliçesi Ignatova, kendisini ifşa etmiş oldu. Business Insider’da yer alan bir habere baktığımızda ise, Londra’daki bir dairenin mülkiyet belgeleri kripto kraliçesinin hayatta olduğunu göstermekte.

42 yaşında olan Bulgaristan doğumlu Ruja Ignatova’nın bir firma üzerinden satın aldığı daire ülkedeki kanun değişikliği sebebiyle mülk sahibinin kimliğiyle yayınlanmış oldu.

FBI LİSTESİNDE YER ALDI

Kayıp Kripto Kraliçesi podcast ’inin sunucusu olan Jamie Barlett’in ilanı fark etmesi ile Ignatova davası tekrardan gündeme geldi. İngiliz iNews haber sitesinin, hikâyede yer alan en ilginç gelişmelerinden biri başlığıyla duyurduğu bu son gelişme sonrası ilan yayından kaldırıldı.11 milyon sterlin değeri biçilmiş olan dairenin satılıp satılmadığı ise henüz net bir şekilde açıklanmadı. Bu konudaki bilinmezlik sürüyor.

Bulgaristan doğumlu olan Ruja Ignatova, şu an için dünyanın en azılı suçluları arasından yer alıyor. Aranan suçlular listesinde yer almakta.

EN ÇOK ARANAN SUÇLULARDAN

ABD’li federal savcılar, OneCoin’in bir saadet zinciri olduğunu ve Kripto Kraliçesi’nin hem ABD’de hem de tüm dünyanın birçok yerinde pek çok yatırımcıyı 4 milyar dolardan fazla bir parayla dolandırdığını öne sürüyor.

Savcılar, OneCoin’i ise bugüne kadar hayat geçirilmiş olan en büyük uluslararası dolandırıcılık şebeklerinden biri olarak nitelendirmekte.

Ruja Ignatova, şu an için FBI’ın en çok aranan 10 kaçak listesindeki üyelerinden biri olmaya devam ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.