Whatsapp Kullananlar Dikkat! Bunları Yaparsanız Hesabınız Askıya Alınabilir!

Whatsapp Kullananlar Dikkat! Bunları Yaparsanız Hesabınız Askıya Alınabilir!
Oldukça popüler olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı kullanırken dikkat olmak gerekli! Farkında olmadan yapılan bu hatalar nedeniyle hesabınız askıya alınabilir! Ya da hesabınıza yasaklama gelebilir! İşte detaylar…

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Uygulama içindeki yaptıklarınızla çelişen kimi hüküm ve koşullar yer almakta. Bu sebepten ötürü de yapılması gereken bazı durumlar mevcut.

Eğer uygulama içindeki yapılmaması gereken durumları yaparsanız, ya da tekrarına düşerseniz bir kez daha yeniden yapmanız durumunda hesabınız ya askıya alınır ya da kaybetme durumu olur.

KORSAN İÇERİK GÖNDERİMİ

WhatsApp yeni aldığı bir karar sonrasında dijital içeriklerini almak için birtakım değişiklikler yapmaya karar verdi. Platform üzerinden 2 GB’a kadar olan filmler, müzik ya da videolar çoğunlukla gönderimi yapılıyordu. Fakat diğer türlü platform üzerinden film paylaşımı yapmak yasak. Kim kullanıcılar ise bu durumu deniyor.

Eğer biri size telif hakkı olan bir film veya ses dosyası gönderirse onu saklama imkânınız olur ancak dağıtıma izin yok. Çünkü WhatsApp paylaşım yaptıklarınıza erişebiliyor.  Otomatik bir hack sistemine sahip. Eğer yasadışı bir paylaşım yaparsanız, bu durum keşfedildiği takdirde hesap askıya alınabilir.

WHATSAPP ÇIKARTMA VE FOTOĞRAF KULLANIMI

Bir paylaşımın telif hakkının korunmaması o görseli platform için uygun yapmıyor. Sebebi de şirketin düzenlemelerinin bazı görseller için geçerliliğinin olmaması. Bunlar da ırkçı veya cinsel içerikle bağlantılı olan çıkartmalar ve fotoğraflar.

Bu tür paylaşımların amacı eğlenmek olabilir. Ancak platform sahip olduğu hüküm ve koşullar nedeniyle dikkatli olmakta fayda var. Yoksa hesabınız askıya alınacak olabilir.

ÜÇÜNCÜ TARAF SÜRÜMLERİ KULLANMAK

WhatsApp sadece Android kullanıcıların yetkisiz sürümleri kullanmasına müsaade ediyor. Bunlar da programı değiştirmenize ve mevcut sürümde olmayan özellikleri eklemenize imkân sağlamış oluyor. Bu durumunun meydana getirdiği güvenlik riskine ek olarak platform, bu uygulamalar için izin vermiyor. Platform bu uygulamayı ciddi bir şekilde yasaklamış oldu.

Bu neden, hesapların en sık banlama nedenleri arasında yer almaktadır. Buna dikkat etmeniz hesabınız açısından iyi olacaktır. WhatsApp kullanıcıların bu maddelere dikkat etmesi gerekli.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.